U15 – Težak poraz v Kranju

 

V sredo, 3.10.2018, smo s selekcijo U15 v zaostali tekmi 7. kola 1. lige U15 Zahod, še drugič v sezoni gostovali v Kranju, tokrat pri NK Sava Kranj. Obračun ekip z dna prvenstvene lestvice je nosil izjemno velik vložek, zaradi česar je končni poraz z 2:0 še nekoliko težje prenesti.

Že v začetku tekme se je vse obrnilo na glavo. V 3. minuti smo namreč prejeli zadetek, po tem, ko se je po kotu domačinov, žoga kar nekaj časa odbijala po našem kazenskem prostoru, na koncu pa ob slabih izbijanjih končala na nogi domačina, ki je podarjeno s pridom izkoristil.

Prejeti zadetek je v naše vrste vnesel precej nemira in tako smo začeli v napadalnih akcijah preveč noreti. Ni bilo prave kombinatorike, pravega poguma in odločnosti, da bi na igrišču pokazali kaj znamo in česa smo sposobni. Domačini so to izkoristili ter v 28. minuti zadeli še enkrat in to na izjemen način. Domači igralec je žogo s približno tridesetih metrov udaril povsem v desni zgornji kot gola. Naš vratar je bil nemočen, ekipa pa postavljena še pred precej večji izziv.

Na ta šok smo sicer hitro odgovorili ter malo pred koncem polčasa uspeli zadeti, ko je po dobrem udarcu s prostega strela domači vratar žogo izpustil iz rok, naš branilec pa jo uspešno pospravil v mrežo. A veselje ni trajalo dolgo, saj je stranski sodnik označil nedovoljen položaj in tako zadetek razveljavil. Na polčas smo odšli z zaostankom 2:0.

V drugem polčasu smo kljub izjemno neugodnemu rezultatu in težki situaciji uspeli svojo igro nekoliko popraviti. Več je bilo kombinatorike in s tem tudi priložnosti. A v ključnih situacijah nam je tudi sreča znova hrbet obrnila. Kar nekajkrat je namreč po naših poskusih žoga končala v okviru domačega gola ali tesno mimo njega. Čas pa je neusmiljeno tekel in domačini so uspeli pripeljati tekmo k uspešnemu koncu. Na koncu nam ni preostalo drugega, kot da nasprotniku stisnemo roko in čestitamo za doseženo zmago.

Tekma in še posebej končni rezultat nas postavljata pred novo, zelo zahtevno preizkušnjo, saj moramo ob težkem porazu že v soboto na gostovanje v Dekane, kjer bomo pri tamkajšnjem NK Jadran Dekani poskušali dokazati, da smo sposobni veliko več, kot smo prikazali včeraj in še zmeraj verjamemo v ekipo in končni uspeh.

»Bitka« je sicer izgubljena, a »vojna« je še dolga. Navsezadnje je prvenstvo še zmeraj v prvi tretjini in časa, da stvari postavimo na pravo mesto še dovolj.

Matej Drobnič
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium