U15 – Vnovčiti izkušnje z zahtevnih gostovanj

 

Zahtevna gostovanja, pri najboljših ekipah lige, ki so se zvrstila v enem tednu, s selekcijo U15 zaključujemo s točkovno ničlo. Kljub temu, da smo v teh tekmah videli in imeli tudi svoje priložnosti, sta hitrost in individualna kvaliteta nasprotnika na koncu prevladala nad srčnostjo in pogumom naših fantov.

Tekma 3. kola, ko smo gostovali pri NK Bravo, se je začela na najslabši možen način. Že v 3. minuti smo storili veliko napako in prejeli zadetek, ki je nasprotniku omogočil kontrolo nad tekmo. Kljub hitro prejetem zadetku je zelo pomembno, da nismo izgubljali glave, pač pa po začetnem šoku odigrali zelo kvaliteten prvi polčas. Žal se je ta končal tako, kot se je začel in po prekršku branilca v našem kazenskem prostoru, nasprotniku omogočil, da je z zadetkom z enajstmetrovke na počitek odšel z dvema goloma razlike. Hitrost in individualna kvaliteta nasprotnika je naše fante silila v napake tudi v drugem polčasu, ko smo prejeli še dva zadetka in tekmo končali s porazom 4:0.

Časa za žalost ni bilo na pretek, saj nas je že tri dni kasneje, čakalo novo gostovanje pri NK Brinje Grosuplje. Tekmo so znova bolje odprli domačini, ki so hitro prevzeli pobudo in pritisnili na naša vrata. Mi smo tokrat delovali bolj zbrano ter z organizirano in predano igro v fazi branjenja uspešno nadzirali nasprotnikovo premoč ter nekajkrat iskali priložnosti v protinapadih. Zadetek smo prejeli v 20. minuti, ko se je po prekinitvi in predložku s strani žoga odbijala po našem kazenskem prostoru ter našla neoviranega nasprotnika, ki je žogo s 5 metrov poslal v našo mrežo. Po prejetem zadetku smo znova pokazali pravi karakter in do konca tekme uspešno parirali kvalitetnejšemu nasprotniku. Na drugi strani smo priložnosti za ogrožanje nasprotnikovih vrat zapravljali z napačnimi odločitvami in neodločnostjo v napadu. Kljub vsemu, smo Grosuplje zapuščali dvignjenih glav in s spoznanjem, da z disciplino in predanostjo lahko pariramo tudi najboljšim ekipam v ligi.

Pozitivno izkušnjo iz Grosuplja je v zaključku »peklenskega tedna« pokvarilo sobotno gostovanje v Kranju. Pri domačem NK Triglav, smo tekmo sicer dobro odprli, bili nekajkrat nevarni za vrata domačih, a nato nerazumljivo izgubili glavo. Z zamujanjem, neodločnostjo in nedisciplino v obrambi smo nasprotniku omogočili, da si je na lahek način priigral kar nekaj priložnosti ter v razmeroma kratkem času zadel štirikrat. S tem je tekmo že v prvem polčasu odločil v svojo korist. Po streznitvi med polčasom smo drugi polčas nato odigrali precej bolje, znova ogrozili nasprotnikova vrata ter bolj zbrano delovali v fazi branjenja. Gledano v celoti naša podoba tokrat ni bila prava. Veliko število napak je vodilo v visok poraz, ki mora služiti kot opozorilo ter za nas postati pomembna izkušnja!

Po zahtevnem in napornem začetku prvenstva, se ritem tekem namreč nekoliko umirja, tekmovanje pa nam prinaša nasprotnike, kjer moramo iskati nove prvenstvene točke. V dosedanjem poteku prvenstva smo že pokazali, da z organizirano in ekipno igro lahko konkuriramo najboljšim moštvom v Sloveniji, a zgolj takrat, ko delujemo kot ekipa, verjamemo v naše sposobnosti in koncept.

Po treh gostovanjih, se tekmovanje končno vrača tudi na Vrhniko, kjer v soboto, 15.9.2018, ob 11. uri, gostimo novomeško Krko. Vse navijače vabimo, da nas podprete ter nam, tako kot na prvih petih tekmah, z glasno podporo vlivate moč in pogum.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium