U15 – Zakorakali v drugo polovico sezone

 

Z domačo tekmo, ki je bila prejšnjo nedeljo odigrana proti NK Ilirija in sobotnim gostovanjem pri NK Koper smo s selekcijo U15 zakorakali v drugi del sezone.

Tekmi proti nasprotnikoma, s katerima smo se v avgustu že primerjali pa nudita najboljši vpogled v napredek, ki smo ga do sedaj ustvarili. Izkušnje, ki so se nabrale skozi prvih 13. kol smo proti ekipama z vrha lestvice uspeli unovčiti ter pridobili novo prvenstveno točko. Obe tekmi pa odigrali precej bolje, kot v prvem snidenju ekip.

Domača tekma, ki je bila z NK Ilirija odigrana v nedeljo 11.11.2018, se je začela po pričakovanjih. Pobuda gostov, ki so skozi posest žoge potrpežljivo čakali na svoje priložnosti, nam je ustrezala, saj smo bili dovolj disciplinirani, čvrsti in zbrani, da smo njihove poskuse uspešno krotili. S kvalitetnim branjenjem pa odvzeli kar nekaj žog na sredini igrišča ter nasprotnikovi polovici, kjer se je ob odvzetih žogah odpiralo precej prostora.

Žal ga nismo uspeli izkoristiti, kot bi si želeli. Večkrat je bilo opazno, da je sredina tekma na Ježici pustila posledice na naših napadalcih. Nekoliko izpraznjene zaloge energije, neodločnost in slabo prepoznavanje situacij nas je vodilo v napačne odločitve in tako smo iz ugodnih situacij premalokrat ogrozili nasprotnikova vrata.

Prvi polčas je minil brez večjih pretresov in očitnih priložnosti na eni ali drugi strani in tudi drugi se je nadaljeval podobno. Gostujoči nogometaši so bili agresivni in ritem igre dvigovali tudi z nekaterimi menjavami. Temu smo se v večini uspešno prilagodili, v dveh situacijah pa nas je z izjemnim posredovanjem reševal tudi (znova) odličen vratar.

Žal ritma igre nismo uspeli zdržati do konca in po poceni zapravljeni žogi na sredini igrišča, smo v 49. minuti gostom omogočili, da so s hitrim prehodom kaznovali našo nepazljivost. Prejeti zadetek nas je prisilil v to, da smo v napadu tvegali še več, s čimer se je vedno več prostora odpiralo tudi nogometašem Ilirije. Eno od priložnosti, ki se jim je do konca tekme še ponudila, so uspeli izkoristiti v 64. minuti in dvoma o zmagovalcu ni bilo več.

V soboto 17.11.2018 smo tekmovanje nadaljevali še z gostovanjem v vetrovnem Kopru. Vnovič smo potrdili, da nam primorske ekipe in njihov način igre ustrezajo. Preko celotne tekme smo bili enakovreden nasprotnik. Tekmo, ki je bila odigrana predvsem med obema kazenskima prostoroma pa smo na koncu brez večjih težav končali brez prejetega zadetka in tako že drugič v sezoni proti nogometašem Kopra osvojili prvenstveno točko.

Osredotočenost fantov ter njihov odnos na igrišču potrjujeta njihovo osebnostno rast in nogometni napredek, ki smo ga ustvarili v preteklih mesecih. V naši igri je prisotnih vedno manj nihanj, iz napak, ki jih storimo tekom tekme se hitreje učimo, nepredvidljivim situacijam na igrišču pa uspešneje prilagajamo. Vse to vzbuja veliko upanja za naprej ter potrjuje, da smo do sedaj naredili že ogromno.

Prav v luči spoznanja, da v 1. ligi lahko uspešno tekmujemo, se neizmerno veselimo tudi sobotnega obiska NK Bravo, ki na gostovanje ob 11:00, prihaja v zadnjem krogu jesenskega dela prvenstva. V zadnjem dejanju tega leta želimo dokazati, da resnično verjamemo v končni cilj in se pri tem ne bojimo nobenega moštva. Proti favoritom lige, kamor Nk Bravo zagotovo spada, pa smo tako ali tako že večkrat dokazali, da si ustvarjamo in tako razumljivo iščemo svoje priložnosti.

Vse navijače, starše, prijatelje in znance zato vabimo, da nas še zadnjič v tem letu spodbujate v čim večjem številu, ste pri tem glasni, športni in neumorni, kot znate biti le vi ter s tem fante nadgradite za vse kar so storili v prvem delu sezone.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium