U15 Zlati – Dober prvi polčas proti Iliriji

 

V soboto smo otvorili prvenstvo z zelo težko tekmo proti močni ekipi ND Ilirija.

Prvi polčas smo odigrali zelo dobro. Predvsem so bili fantje resnično z glavo pri stvari. Točno so vedeli zakaj je vsak posameznik na igrišču. Mogoče je v fazi napada manjkal kanček potrebne samozavesti, da bi v prvem polčasu lahko tudi zadeli. Sicer je tudi ND Ilirija imela nekaj svojih priložnosti in so na igrišču imeli več od igre, vendar je bil neodločen izid v prvem polčasu pravičen rezultat.
 
V drugi polčas smo vstopili katastrofalno. Že med polčasom sem moral fante prevečkrat opozoriti na njihov padec koncentracije in preveliko sproščenost pred nadaljevanjem. V pičlih treh minutah smo prejeli kar tri zadetke. Prav tako smo se celoten drugi polčas zgolj branili. V fazi napada smo prehitro izgubljali žoge. Pozna se tudi, da so fantje imeli dolg dopust in jih velika večina še ni 100% pripravljena na vseh 70 minut igre. Pred koncem tekme smo zopet v pičlih treh minutah prejeli še dva zadetka. Čestitam ND Ilirija za zasluženo zmago.
 
Fante moram pohvaliti za dober prvi polčas, hkrati pa upam, da jih je ta tekma zbudila. Videli so kako so lahko dobri v kolikor je njihova glava na pravem mestu. Prav tako verjamem, da so opazili kako dobri so lahko nasprotniki, v kolikor niso zbrani sleherne minute na igrišču. Na treningih nas čaka še resnično veliko dela – predvsem fante mentalno pripraviti na trdo delo in treniranje, ter resnost na in izven igrišča.
 
Zahvaljujem se staršem za pozitivno podporo s tribun. 
 
Trener Tilen
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium