U15 Zlati – Med karanteno

 

V tem času bi katerokoli drugo leto ob drugih okoliščinah ravno zaključili jesenski del sezone. Na našo žalost letos ni tako.

Mislim, da smo iz te “pol sezone”, kljub velikemu številu negativnih zunanjih dejavnikov, potegnili maksimum. Med poletjem so fantje sicer veliko manjkali, a so bili zelo pridni in delavni takrat, ko so bili na treningih prisotni.

Rezultatskih ciljev pred začetkom sezone nismo imeli. V ospredju je bil individualni napredek vsakega posameznika, ter s tem napredek celotne ekipe.

Največ poudarka smo preko različnih vaj dajali osnovni in dinamični tehniki ter individualni taktiki. Zanemarili pa nismo niti ostalih elementov, ki so pomembni za to starostno skupino (vzdržljivost, hitrost, koordinacija…). Od prve tekme v prvenstvu pa do začetka drugega vala koronavirusa so fantje zelo pridno trenirali in bili na treningu vseskozi prisotni. Prisotnost na treningih se je gibala na okoli 90%. Tudi za odnos na treningih lahko fante zgolj pohvalim. Seveda je bilo nekaj nihanj, pa tudi razlike med posamezniki. Gledano v celoti so zelo pridna ekipa, željna napredka – kar pa je za moje pojme, najpomembnejše.

Skozi tekmovalno obdobje smo odigrali zgolj 6 tekem, saj je bila občina Vrhnika ena izmed bolj okuženih v začetku drugega vala. Zaradi tega razloga smo tudi ob koncu septembra in koncu oktobra trenirali v zelo oslabljeni zasedbi. Poleg tega, da smo bili en teden zaprti kot ekipa, so v nadaljevanju samoizolacijo igralci rabili še posamezno, predvsem zaradi stikov z okuženimi v osnovnih šolah.

Sedaj, ko se je celoten trenažni proces ustavil, pa igralci še vedno ohranjajo svojo športno formo. S fanti najmanj enkrat tedensko opravimo skupen trening moči in preventive preko aplikacije Zoom. Ostale elemente pa fantje trenirajo individualno. Skupaj smo opravili tudi videoanalizo lanskoletne tekme Lige prvakov. Pogledali smo si različna nogometna gibanja, akcije in podobnosti ter razlike med našo igro, ter ekipami najvišje kakovosti. Vsi s fanti vred želimo, da so igralci čim bolj v stiku z nogometom, kot je le mogoče, zato smo imeli tudi individualne pogovore o zdravi športni prehrani (igralci so spisali natančen tedenski dnevnik s svojo prehrano), ter oglede športno motivacijskih celovečernih filmov.

Po pogovorih z igralci so sicer zelo zaposleni s šolskimi obveznostmi, a vseeno vsi pridno trenirajo in komaj čakajo nadaljevanje sezone. Upam, da motivacije za nogomet v času karantene ne bo zmanjkalo, saj so super fantje in dobra ekipa, ki ima pred seboj še lepo in uspešno nogometno kariero. 

Srčno upam, da se stanje čimprej umiri. Selekcija U15 Zlati še ni pokazala vsega, česar zna, zato želim čim hitrejšo vrnitev na zelenice in v normalno življenje. 

Celotnemu klubu, staršem in vsem simpatizerjem NK Dren Vrhnika želim čim bolj mirno in zdravo življenje v drugem valu korona virusa.

Prijeten pozdrav,

trener Tilen

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium