U15 Zlati – Prigarana zmaga

 

V soboto smo odigrali drugi krog 2. MNZ lige starejših dečkov proti ekipi NK Laby’s Mengo 28. 

Tekmo smo začeli odlično, saj smo po lepi akciji po desni strani zadeli že v drugi minuti srečanja. Prvi del prvega polčasa smo vse niti igre držali v svojih nogah. Narekovali smo ritem igre, ter si priigrali še kar nekaj priložnosti. Sicer so bili tudi gostje nevarni iz protinapadov, a smo vse njihove napade dobro branili. Dobro igro smo kronali še z drugim zadetkom, ki smo ga dosegli po dobri individualni reakciji in instiktivnem strelu od daleč. 

Po drugem zadetku pa je sledil strm padec v naši igri. Iz neznanega razloga smo v fazi obrambe, kot tudi napada začeli sprejemati katastrofalne in nelogične odločitve. Hitro po našem zadetku so gostje znižali rezultat in bili do konca prvega polčasa vseskozi nevarni. Enostavno se nismo uspeli umiriti in skoncentrirati. V fazi napada smo bili povsem nenevarni. Nikakor nismo uspeli sestaviti par točnih podaj. Vse kar smo počeli na igrišču je bilo “na silo”. Kar nekajkrat je zelo dobro posredoval naš vratar in poskrbel, da se izid do konca polčasa ni spremenil.

Med polčasom smo se nekako uspeli pomiriti in zbrati. Vseeno pa začetek drugega polčasa ni bil preveč obetaven. Sicer je bilo boljše kot proti koncu prvega polčasa, vendar vseeno nismo uspeli prikazati vsega kar znamo. Gostje so bili zelo napadalno usmerjeni, vendar smo v drugem polčasu dosti boljše zaustavljali njihove napade, tako da do resnih priložnosti niti niso prišli. Naše menjave so zelo dobro poživile igro in nekako tehtnico obrnile nam v prid. Iz protinapadov smo bili vedno bolj nevarni. V zadnji minuti smo si priigrali še 11metrovko, katero smo izkoristili in postavili končni rezultat 3:1. 

Vse fante bi zelo pohvalil za borbo od prve do zadnje minute in težko prigarano, a vseeno zasluženo zmago.

Zahvalil bi se še staršem za pozitivno spodbudo s tribun. 

Trener Tilen

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium