U15 Zlati – Zimska liga Radomlje 2018/2019

 

Za zimsko ligo smo se odločili izbrati tekmovanje v Radomljah in sicer skupino ˝A˝. To skupino predstavljajo ekipe, ki zasedajo vodilna mesta v MNZ ligi ali pa tekmujejo v 1. NZS ligi. Strategija je povzdigniti nivo uigranosti selekcije letnika 2005, ter brez obremenjenosti z rezultatom pridobiti čim več izkušenj in se pripraviti za spomladanski del sezone. Ekipi letnika 2005 sta se pridružila tudi Marko Volaš in Haris Bičakčić iz letnika 2004.

Zimska liga 2018/2019 1. krog

V soboto, 1.12.2018, smo odigrali prvo tekmo proti ekipi ND Slovan U15. V prvih minutah si je nasprotnik želel prevzeti pobudo na igrišču, vendar jim to ni uspelo. Naši fantje so bili disciplinirani in odgovorni, ter venomer uspešno prekinjali napade nasprotnika. Nekajkrat se je s posredovanjem izkazal tudi vratar in s tem preprečil veselje nasprotne ekipe. Po začetnem pritisku so se moči izenačile, na kar smo prevzeli pobudo in dosegli gol. Skozi preostali del tekme je ekipa Slovana poizkušala unovčiti fizično premoč, kar jim ni uspelo. Tekmo smo uspešno pripeljali koncu in zasluženo zmagali 1:0.

Zimska liga 2018/2019 2. krog

Drugi obračun v zimski ligi je bil na sporedu v nedeljo, 9.12.2018, proti ekipi NK Jesenice. Po mirnem začetku se je tempo igre dvignil na zavidljiv nivo, kar me je malo presenetilo, nato pa še navdušilo, saj smo temu tempu uspešno sledili. V hitri igri smo si privoščili nekaj nepotrebnih napak v obrambi in s tem dodobra ogreli našega vratarja. K sreči smo se hitro zbrali, ter s šolsko izvedeno akcijo dosegli zadetek in odšli na počitek z vodstvom 1:0. V drugem polčasu je bila igra izenačena, bilo je nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. V samem izteku tekme so Jeseničani še dodatno pritisnili in uspeli doseči izenačujoči zadetek. Tekma se je zaključila z rezultatom 1:1. Fantje si za do zdaj pokazano igro zaslužijo pohvale in upam, da bodo z enako vnemo tudi nadaljevali.

Trener Iztok Gruden

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium