U17 – Škoda za poraz

 

Tokrat smo med tednom odigrali tekmo v Novem mestu. Nasprotnik igra v drugi ligi. Pred kratkim so zamenjali trenerja. Moram reči, da se delo že vidi, ekipa je agresivna, organizirana in z lepim pretokom žoge. Pa pustimo nasprotno ekipo in poglejmo našo.

Manjkali poškodovani Filipin, Gruden K., Seliškar, bolan Langenvalter, upravičeno odsotni Ivančič, Miynt. Tako sem na tekmo dodatno odpeljal dva igralca selekcije U15 Lipoglavška in Novakoviča, ki je odigral celo tekmo.

V tekmo smo vstopili zelo slabo, saj smo v prvi minuti prejeli zadetek iz kota. Že pred tem smo slabo izvajali avt. Po tem smo se zbrali in zapretili tudi mi, a žal je žoga zletela malo mimo vratnice. Naslednjič je posredoval vratar, odbito žogo pa smo slabo zadeli. Sredi polčasa smo ponovno slabo stali ob prekinitvi in domači so vodili z 2:0. Tik pred koncem polčasa pa ponovno slabo posredovanje in 11m za domače. Tudi mi smo prihajali do polpriložnosti in igrali dobro. Rezultat je bil previsok in med polčasom sem igralcem povedal, da je škoda tako dobro igrati in izgubljati s 3:0, predvsem zaradi slabšega pokrivanja, slabega skoka in premalo agresivnosti ob prekinitvah.

V drugi polčas smo vstopili drugače, igrali in nizali priložnosti. Žal pa smo bili tudi tokrat zelo neučinkoviti. Sredi polčasa pa je prišla 11m iz v kateri smo zmanjšali rezultat. Po tem smo bili še štirikrat sami pred vratarjem, a žal zadeli samo enkrat. Naš vratar je bil praktično brez dela.

Zmaga domačih 4:2 je zaslužena, a vseeno škoda za poraz. Ostaja namreč grenak priokus, saj smo igrali dobro, a rezultat je izostal. Tokrat predvsem zaradi nezbranosti v obrambi ob prekinitvah in na drugi strani ob neizkoriščenih 100% priložnostih. Veseli dejstvo, da tudi brez nekaterih igralcev lahko igramo odlično (Primorje, Krka). To pomeni, da imamo v kadru veliko število igralcev ob katerih se kakšna odsotnost ne pozna. Konkurenca je vedno dobrodošla, saj je osnova, da se na treningih ne popušča.

Uroš Bučan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium