U17 – Težka, a sladka zmaga v Trbovljah

 

V derbiju kroga smo igrali v Trbovljah in zasluženo zmagali. Drugače slaba tekma na slabi umetni travi, a že na začetku sem igralcem dejal “danes ne igramo za lepoto, igramo za točke”.

V zelo pomembni tekmi za naš klub, našo ekipo, naše igralce smo dosegli tisto, po kar smo prišli v Trbovlje. Po tri točke, po zmago.

Že pred tekmo se je čutilo nekaj nervoze predvsem pri domačih. Tribuna se je lepo polnila, a zanimivo z našimi navijači. Približno 100 navijačev je z Vrhnike prišlo bodriti ekipi U17 in U19.

Vse to je našim igralcem že na začetku dalo elan in željo za dosežen cilj. Hitro smo imeli nekaj polpriložnosti in iz ene tudi zadeli za vodstvo. Domači so postajali nervozni in s kar nekaj prekrški so prekinjali naš nalet. Imeli smo dve lepi priložnosti za povečanje vodstva, a žal nismo zadeli. Vse bolj pa smo postajali tudi mi nervozni, nezbrani (očitno zaradi kar nekaj grobih prekrškov domačih) in tudi domači so imeli lepo priložnost za izenačenje, a je naš vratar odlično posredoval.

Med polčasom sem igralce poizkušal predvsem umiriti in v drugem polčasu smo bili bolj mirni. S tem pa tudi domači do zadnje minute niso imeli niti ene priložnosti, v zadnji minuti pa so za nas lepo zgrešili. Na drugi strani smo mi imeli lepi dve priložnosti za povečanje rezultata, a prav tako nismo zadeli. Na koncu je naša zmaga popolnoma zaslužena. Tokrat že 8. po vrsti v drugem delu. Take tekme se igrajo, da jih zmagaš in mi smo ZMAGALI. Še enkrat pa pohvala navijačem, ki so pokazali, da si želijo dober nogomet na Vrhniki, da si želijo 2. ligo NZS zahod na Vrhniki. Do tja nas čakajo še trije krogi in kvalifikacije, a imamo znanje in imamo željo. Na koncu pa je potrebno pohvaliti tudi mladince za zelo dobro tekmo, ki pa je žal niso potrdili z zmago, a tudi točka je v borbi za vrh zelo VELIKA. ČESTITKE igralcem in trenerjem U17 in U19 ter navijačem VRHNIKE
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium