U17 – Zaključek pripravljalnega obdobja

 

Z današnjim dnem, 17.3., smo selekcija U17 zaključili štiri pripravljalne tekme proti klubom iz višjega ranga tekmovanja, tj. 2. kadetska liga NZS, ki smo jih v našem strokovnem štabu namerno izbrali. Igrali smo proti ekipam Šampion Celje, Sava Kranj, Slovan in z ekipo Doba, s katero smo se danes pomerili v kombinirani ekipi mladincev. Skupna ugotovitev vseh navedenih tekem je, da smo si nabrali ogromno izkušenj in pridobivali na rutini igre.

Omeniti velja dejstvo, da smo precej bolje odigrali prve polčase, katerih skupni rezultat vseh tekem je 7:5, medtem ko je slika drugih polčasov precej negativna z izidom 11:2 v korist nasprotnikov. To je obenem prvi pokazatelj, da ekipa šele pridobiva na tekaški obvezni kilometrini. Da so nam bile te tekme še kako potrebne kaže dejstvo, da smo iz tekme v tekmo pridobivali na uigravanju linij, kar nam krepi samozavest. Iz teh tekem smo se istočasno tudi naučili, kako pomembna je duel igra igralca na telo, skok igra tako v našem kazenskem prostoru, kot tudi drugje in gledanje igralcev med seboj in s tem postavljanje prepovedanega položaja.

Za konec pa velja omeniti tudi, da smo tekom teh tekem pridobili tudi na utrjevanju psihičnih mišic, saj smo na vsaki od teh tekem bili v vlogi gostujočega in s tem deležni tudi zelo spornega sojenja v korist nasprotnika – v Celju so nas domačini ob nemem sodniku pošteno pretepli po nogah, na Kodeljevem smo imeli za sodnika rezervnega igralca NK Slovan, ki ni dosodil nobenega prepovedanega položaja domačih, na zadnji tekmi pa se je naš igralec ustavil ob out liniji, ker je bila žoga zunaj polja, a je nanjo pritekel domači igralec in jo odpeljal proti golu. Skupni imenovalec tega je na ozaveščanju zvitosti v elementih nogometne igre.

Mitja Bratuž

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium