U17 Zlati – Remi z Olimpijo

 

V nedeljo je zlata kadetska ekipa odigrala svojo drugo letošnjo prvenstveno tekmo v gosteh proti ekipi Olimpije.

Vedeli smo, da bo tekma veliko težja od tiste prve proti ekipi Šmartnega. Kljub temu so se naši fantje zelo dobro zoperstavili domačim favoritom in lahko rečemo, da smo bili prvi polčas izenačena, če ne celo boljša ekipa. 

Da je temu tako, priča tudi dejstvo, da je bila posest žoge izenačena. Videli smo veliko teka in tudi žoga je lepo prehajala iz zadnje vrste preko vezistov do naše napadalne linije.

Vrstile so se polpriložnosti na obeh straneh. Mi pa smo iz prvega pravega protinapada povedli z 1:0. Strelec pa Kristjan Divkovič. Igra se je preselila spet bolj na sredino igrišča. Vseeno so igralci Olimpije znali po naši prvi večji napaki ožje obrambe izenačiti na 1:1 iz prostega strela. Tako je ostalo do konca prvega polčasa.

V drugem polčasu je bila slika podobna prvemu. So pa igralci Olimpije nekoliko bolj pritisnili na nas in bili bolj agresivni. Spet se je prikradla napaka v ožji obrambi in domačini so znali kaznovati našo napako z golom.

Tukaj velja omeniti tudi grob prekršek s komolcem nad našim vratarjem, toda tako kot večkrat v nadaljevanju, je piščalka ostala nema kljub očitnim in grobim prekrškom na obeh straneh….

Po golu Olimpije smo bili prisiljeni zaradi poškodbe zamenjati vratarja, v gol pa je moral eden od igralcev, saj nismo imeli rezervnega vratarja. Tako je to zahtevno vlogo prevzel Eldin Meštrovac in nalogo opravil odlično. 

Kljub vodstvu domačih se naši niso zmedli in takoj izenačili na 2:2. Strelec pa zopet Kristjan Divkovič. Rezultat se potem do konca tekme ni več spremenil.

Fante je treba pohvaliti za dobro igro, pristop in veliko borbenost na tekmi. Istočasno pa je treba omeniti, da imajo fantje še kar nekaj rezerve na individualnem področju in jih čaka še veliko dela in truda v prihodnje.

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium