U17 – Zmaga, ki daje upanje

 

Naša ekipa se je danes na domačem igrišču pomerila proti NK Trbovlje Zagorje. Gostje so v vrhu lige in do sedaj v ligi še niso izgubili. Danes je bil derbi. Na njega smo se pripravljali  in ga težko pričakovali. Želeli smo pokazati, da sodimo v vrh kadetske lige. Že na začetku smo želeli dominirati in kontrolirati igro. Ni se nam mudilo. A kmalu smo pozabili na obrambne naloge in gostje so iz protinapada povedli.  Prejeti zadetek nas je malo presekal in gostje so za nekaj časa vzpostavili ravnotežje. Iz minute v minuto smo bili bolj nevarni, zadeli vratnico, a gostje so nas  po napaki v ožji obrambi spet kaznovali, ter povedli z 0:2. Bili smo še vedno v igri in zgrešili celo prazen gol. Na odmor smo šli sklonjenih glav.

Igralce je bilo potrebno dvigniti, jim dodati kanček poguma in odločnosti.

Besede med polčasom so dale dodaten zagon in v desetih minutah drugega polčasa smo prišli do izenačenja, ter igralca več na igrišču. Imeli smo še nekaj situacij da povedemo, a nezbranost v zaključkih nam je to odnašala. Sredi drugega polčasa pa s strelom od daleč presenečenje za gostujočega vratarja in zadetek za vodstvo. Imeli smo še nekaj situacij, da tekmo odločimo, a zopet nezbranost in streli za las mimo gola. Gostje so poizkušali iz prekinitev. Sodnik pa je od piskal konec in zmaga je ostala na Vrhniki.

Tokrat bi lahko rekli, da smo imeli malo sreče, a srečo si je potrebno zaslužiti in ekipa si jo je tokrat v drugem polčasu zaslužila, tako da je zame zmaga ekipe popolnoma zaslužena.

Trener Uroš Bučan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium