U17 – Zmaga v vroči Sežani

 

V Sežani nas je pričakala prva tekma kvalifikacij za 2. SNL zahod. Temperatura ob 16:00 je bila 31 stopinj, odlično igrišče, ki so ga domači še namočili. Naša ekipa je vstopila v tekmo odločno, si priigrali eno lepo priložnost, nato pa šok. Domači so iz hitro izvedenega auta in prenosom na drugo stran igrišča presenetili ožjo obrambo. Nas je ta zadetek malo presekal in nismo si nič upali, vseeno pa prišli do dveh, treh polpriložnosti, a nismo zadeli.

Med polčasom je bilo navodilo bolj igrati, z žogo na tleh in dobiti več prekinitev. 20 minut nadaljevanja je bilo odličnih in iz prekinitve smo tudi zadeli. Žal smo se navodil držali le še kakšnih 5 minut in nato ponovno nekoliko slabša igra. V zadnjih minutah pa tri prekinitve s sredine igrišča in prav iz zadnje smo že v sodnikov podaljšku zadeli za veliko veselje ekipe.

Fantje si vsi po vrsti zaslužijo čestitke za napore v vročini, za nepopustljivost do konca, za borbo in za zmago. Tokrat je bilo zraven tudi malo sreče, a srečo si je potrebno zaslužiti in igralci so si jo tokrat ZASLUŽILI.

Uroš Bučan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium