U19 – Pomembna zmaga

 

Pomembna zmaga

V nedeljo smo odigrali prvo prvenstveno tekmo v spomladanskem delu te sezone. Že prva tekma je bila zelo pomembna v boju za letošnjega prvaka. Gostovali smo na vročem igrišču NK Bartog iz Trebnjega, kluba ki se letos tudi trudi napredovati v višji rang tekmovanja. Vedeli smo da nas čaka težko delo in tako se je tudi pokazalo na sami tekmi.

Prvi polčas

Po zelo izenačenem prvem delu tekme in nekaj polpriložnostih na obeh straneh, se je v 33. minuti pred domačimi vrati najbolje znašel Jan Gorza in odbito žogo iz voleja pospravil za hrbet nemočnega domačega vratarja. Do konca prvega polčasa se ni več veliko dogajalo na igrišču. Obe ekipi sta igrali precej zadržano, saj je bil vložek velik.

Drugi polčas

Drugi polčas se je za nas začel zelo dobro. V 48. minuti je po lepi akciji vezne in napadalne linije zadel Jan Mesec. V 57. minuti tekme je Jaka Praprotnik zapustil igrišče, v igro pa je vstopil novinec v naši ekipi Damir Huskič. Že čez dve minuti smo videli še drugo menjavo. Iz igre je odšel Kristjan Divkovič, v igro pa je vstopil Matija Lukežič. Do konca tekme smo gledali precej raztrgano igro na obeh straneh. Domači so poskušali na vse načine zadeti in na koncu jim je uspelo znižati rezultat v 70. minuti. Iz prostega strela je lepo zadel Jan Alikič in domačini so zmanjšali na 1:2. Gostitelji so nekoliko bolj pritisnili na naš gol, vendar se rezultat ni več spremenil.

Na koncu lahko rečemo, da je ta pomembna zmaga zaslužena. Fantje so odgarali celo tekmo. Treba je pohvaliti vse akterje na igrišču za pristop in željo po zmagi. Naše okrepitve Mark, Nik in Damir pa so se pokazale za prave.

Naslednji vikend nas čaka nova tekma, tako da počitka ne bo. Treba je iti korak za korakom in ne smemo dovoliti, da bi nas ta uspeh uspaval….

Tesko Zoran

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium