U19 – Preobrat v drugem polčasu

 

V soboto smo v hladnem vremenu odigrali prvenstveno tekmo proti gostom Svobode iz Ljubljane. Kljub hladnemu vremenu se je nabralo veliko gledalcev in imeli so kaj videti, saj je bilo na igrišču precej vroče.

Začetne minute so minile v naši rahli premoči, toda tudi gostje so se dobro pripravili in z dobro organizirano obrambo in s hitrimi protinapadi prežali na naš gol. In tako se je zgodilo, da so iz protinapada v 17. minuti po dveh grobih napakah ožje obrambe in vratarja prišli do kazenskega strela. Za nameček je bil ob posredovanju z roko v kazenskem prodoru izključen naš igralec Anže Zdešar. Gostje so ponujeno izkoristili in v 19. minuti povedli iz kazenskega strela. Tekma se je nadaljevala z enako igro kot prej. Kljub temu da smo imeli igralca manj, smo bili podjetnejši. Toda na dan je prišlo nogometno pravilo, če ga ne daš, ga dobiš, in tako so gostje iz hitrega protinapada v 36. minuti prišli do vodstva z 2:0. Naši fantje se niso predajali, toda rezultat se do polčasa ni spremenil, je pa gostojoči igralec v 41. minuti prejel za svoj drugi grob prekršek drugi rumeni karton in tako sta ekipi odšli na odmor z enakim številom igralcev.

Preobrat v drugem polčasu

V Drugem polčasu so naši fantje nakazali kaj si želijo na tej tekmi in zrežirali popolni preobrat in res jih je bilo veselje gledati. Začelo se je z samostojnim prodorom in lepim golom Aleksija Medica v 50. minuti. Samo minuto kasneje je Žan Velkavrh izenačil rezultat na 2:2. V 57. minuti je igro zapustil Jaka Praprotnik in v igro je vstopil Jan Mesec, ki ga je kar nekaj časa pestila poškodba. Na tretji gol ni bilo treba čakati dolgo. V 62. minuti je Kristjan Divkovič po samostojnem prodoru na veselje in veliko podporo publike povedel našo ekipo v vodstvo s 3:2. V 66. minuti je po lepi akciji cele ekipe gol dosegel še Matija Lukežič. V 67. minuti je po poškodbi Aleksija Medica v igro vstopil Gaffar Zandelli.

V 84. minuti je svoje znanje pokazal Jan Mesec s samostojnim prodorom in lepo asistenco zaposlil Jana Gorzo, ki je zadel za končnih 5:2.

Tako so fantje po tekmi povsem zasluženo proslavili svojo 5. zmago v prvenstvu. Da je bilo veselje popolno, pa je poskrbela naša uprava, ki je za igralce in publiko pripravila roštiljado….

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium