U19 – Prepričljiva zmaga

 

V nedeljo je naša najstarejša selekcija odigrala tretjo prvenstveno tekmo na Vrhniki proti vrstnikom iz Vira pri Domžalah. Že od prve minute so naši fantje krenili zelo odločno in si tako ustvarili nekaj lepih priložnosti. Do prvega gola ni bilo treba dolgo čakati. Po lepem prodoru in preigravanju Jana Meseca je bil nad njim storjen prekršek za najstrožjo kazen. Odgovornost za kazenski strel z enajstih metrov je prevzel Jan Gorza in v 16. minuti tekme prepričljivo poslal žogo za hrbet nemočnega gostujočega vratarja. Gostje se po prejetem zadetku niso prebudili in so se pomaknili še bolj pred svoja vrata in tako poskušali s klasičnim “bunkerjem” ohraniti mrežo nedotaknjeno. V 30. minuti srečanja je na žalost vseh prisotnih moral zaradi poškodbe igro zapustiti Jan Mesec. V igro je vstopil Anže Pellis. Naši fantje so še vedno pritiskali in povišali vodstvo v 35. minuti po lepo izvedenem kotu in strelu z glavo Nenada Ivančiča na 2:0. Proti koncu prvega polčasa v 41. in 45. minuti je Kristjan Divkovič zadel še dvakrat in tako potrdil našo premoč nad gostujočimi igralci.

V polčasu je v garderobi ostal Aleksi Medic, v igro pa je vstopil Imbrja Ismaili. Podobno kot v prvem polčasu smo gledali enosmerni promet in še dva zadetka v gostojoči mreži. V 50. minuti je v polno zadel še Matija Lukežič. V 70. minuti je vstopil še Zendeli Gaffar, iz igre pa je odšel Žan Velkavrh. V 78. minuti pa je za svoj prvi hat-trick poskrbel še Kristjan Divkovič in tako postavil končnih 6:0 za domače. Zmaga bi lahko bila še višja če ne bi prečki Jana Gorze in Jake Praprotnika z velike razdalje preprečila pot v mrežo.

Za konec gre pohvaliti vse akterje na igrišču, sodnike za opravljeno delo, nasprotnika za fair play, organizatorja tekme in seveda naše navijače za podporo s tribun….

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium