U19 – Prva letošnja tekma – Šmartno ob Paki

 

Naša najstarejša selekcija je v nedeljo zvečer odigrala svojo prvo letošnjo tekmo v Celju. Igrali smo proti ekipi Šmartno ob Paki, ki je lansko sezono igrala v 2. ligi NZS, toda žal izpadla v ligo MNZ.

V Celje smo prišli precej okrnjeni, saj so viroze poskrbele, da je manjkalo kar nekaj igralcev. Sta pa v ekipi zato nastopila naša dva novinca. To sta vratar Mark Prošic, ki prihaja iz NK Brinje, ter vezni igralec Žiga Rep, ki prihaja iz kluba NK Dobrova. Imamo še enega novinca, ki tudi prihaja iz NK Dobrova, a je ta teden še na dopustu. Moram reči, da sta oba prikazala, tako kot ostali fantje, vrhunsko predstavo. Več o novih okrepitvah bomo napisali v naslednjih dneh.

Kot sem že omenil, so fantje odigrali dobro in disciplinirano. Tako smo že v prvem polčasu po precej izenačeni predstavi obeh ekip povedli z 4:0 in tekmo odločili v svojo prid.

Žal pa smo morali drugi polčas odigrati z igralcem manj, saj se je poškodoval Žan Velkavrh. Kot že omenijeno so namreč viroze prikovale v posteljo kar nekaj igralcev.

Vse igralce je treba pohvaliti za pristop in igro. Izpostaviti je treba Jana Mesca, ki je bil tokrat strelec 2 zadetkov in podajalec pri 3 zadetkih. Poleg njega so bili strelci še Matija Lukežič, Jan Gorza, Jaka Praprotnik in Nenad Ivančič.

Tekma se je na koncu končala z rezultatom 6:0, kar je mogoče malo previsok rezultat, saj je tudi Šmartno prikazalo dobro igro.

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium