U19 – Uspešno v kvalifikacijah za 2. ligo NZS

 

Kot najbrž že veste, smo kvalifikacije za 2. ligo NZS uspešno zaključili. Po bolečem porazu v Sežani in domači zmagi proti Lescam z 1:0, nam je uspel veliki met, ter smo se skupaj s kadeti uvrstiti v 2. ligo NZS.

Obe tekmi sta se igrali v zelo vročem vremenu in fantje so res morali potruditi za ta največji uspeh kluba. Tokrat ne bi pisal o samih tekmah, ampak bi potegnil črto pod celotno uspešno sezono, ki je prinesla želeni cilj. Cilj, ki nam ga je uprava kluba zastavila pred začetkom sezone.

Začetek sezone

S fanti smo se prvič zbrali že 15.7. lansko leto, kar pomeni, da smo delali praktično celo leto. Jesenski del se je za nas dobro začel in prvi od treh porazov je prišel šele proti koncu jesenskega dela prvenstva. To je bil tudi znak, da moramo pripeljati nove okrepitve v ekipo. To nam je uspelo. Da pa so okrepitve prave, se je izkazalo v drugem delu prvenstva. Prvi poraz je prišel šele v Sežani v kvalifikacijah.

Pravi karakter igralcev

Za ta uspeh smo garali vsi. Najbolj seveda igralci, ki so pokazali pravi karakter. Trenirali so v vseh vremenskih pogojih, trenirali več kot je bilo pričakovati od njih. Tudi takrat, ko bi morali biti prosti ob vikendih, so si vzeli čas in prišli na Vrhniko z vseh koncev in oddelali trening. Hodili so na prijateljske tekme po celi Sloveniji  (Celje, Novo Mesto, Tolmin…).

Prav vsak igralec, ki je zaigral za ekipo, je dodal svoj kamenček v mozaik, ki je prinesel uspeh. Ne smemo pozabiti na starše, ki so nas podpirali na vsakem koraku. Navijače, ki so hodili na vse naše tekme in navijali za nas na vseh pomembnih tekmah.

Zahvala

Zato bi se na koncu zahvalil vsem, ki so zasluženi za ta uspeh. Predvsem igralcem s kapetanom in podkapetanom na čelu. Pa staršem, zvestim navijačem, Milanu, Pavletu, Šalji in vsem, ki so nas na nek način razvajali in nam prisluhnili ob naših željam, da smo lahko nemoteno delali. Hvala Gašperju Kosu in trenerju atletike Urošu, ki sta pomagala pri pripravi ekipe in na treningih. Hvala seveda tudi Urošu Bučanu, ki nam je stal ob strani in delil nasvete. Mogoče sem koga nehote izpustil, saj se je okoli ekipe vrtelo mnogo ljudi, zato še enkrat velika HVALA VSEM…..

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium