U19 – Vztrajnost in ekipni karakter

 

V uvodnem krogu 2. slovenske mladinske lige zahod so mladinci gostili ekipo iz Ivančne Gorice. V prvem delu srečanja so kljub prevladi na odmor odšli z zaostankom, v drugem delu pa so prestavili v prestavo višje in zabili trikrat ter zasluženo osvojili prve 3 točke.

Trener Tadej Špicar je bil po tekmi zadovoljen z igro, ki so jo prikazali njegovi varovanci:

“V uvodnih trenutkih srečanja smo bili podjetnejši in bolj nevarni od nasprotnika, a se je le temu uspelo obraniti. Na drugi strani nas je ob majhni nezbranosti pri prekinitvi kaznoval, tako da smo se na polčasu znašli v rezultatskem zaostanku. Na odmoru smo se dogovorili, da ni časa za paniko in nervozo, da moramo mirno nadaljevati v tem ritmu, ter da bo zadetek prišel. Žoga enostavno ni hotela v gol, prav tako je goste v igri odlično držal njihov vratar.

Z nekaj menjavami smo osvežili igro in v napadu delovali še bolj razigrano. Veseli me dejstvo, da so fantje, ki so vstopili s klopi dvignili tempo tekme, na koncu pa še trikrat s pomočjo soigralcev uspešno spravili žogo v nasprotnikovo mrežo. Fantom pohvala za vztrajnost in karakter, ki so ga pokazali, ko smo še v 76. minuti zaostajali z 0:1, a se nismo spuščali v individualna reševanja situacij, ampak smo s kolektivno igro na koncu postavili stvari na svoje mesto.

Rahlo je zmago skazila nesrečna poškodba Nala Pirca, ki si je prebil nosnico in dobil 2 šiva, a bo na srečo po naših informacijah izpustil zgolj 1 tekmo. Držimo pesti, da se čim prej vrne nazaj v delovni ritem.

Z mislimi pa smo že v novem tekmovalnem tednu, saj za vikend potujemo na težko gostovanje v Šenčur”

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium