U19 – Za konec zmaga

 

V soboto smo končno lahko odigrali še zadnjo letošnjo tekmo v jesenskem delu tekmovanja in sicer proti ekipi Hermes Ljubljana. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, vendar smo lahko vseeno videli kar nekaj lepih potez in zaradi težkega terena tudi kar nekaj napak obeh ekip.

Začeli smo veliko bolje kot gostje iz Ljubljane in v 4. in 11. minuti je mrežo kar dvakrat zadel Kristjan Divkovič za vodstvo z 2:0. Pred tem in po tem pa so igralci zapravili kar nekaj zelo lepih priložnosti. To so gostje znali kaznovati in v 29. minuti iz prve polpriložnosti znižali na 2:1. Veselje gostov ni trajalo dolgo saj je Oskar Gruden v 33. minuti prednost povišal na 3:1. Tekma se je nadaljevala v istem ritmu in zopet smo bili kaznovani zaradi neučinkovitosti pred gostujočim golom. Gostje so namreč iz svoje druge priložnosti na tekmi zopet znižali rezultat na 3:2 in tako je ostalo do začetka drugega dela tekme.

Drugi polčas je v garderobi ostal Aleksi Medic, v igro pa je vstopil Žan Velkavrh.

Na igrišču pa enaka slika kot v prvem polčasu, s to razliko da je bila tokrat realizacija nekoliko boljša. V 51. minuti je bila opravljena še druga menjava. Namesto Jake Praprotnika je v igro vstopil Filip Cukjati. V 52. minuti tekme je po dolgem postu, ki je bila posledica poškodbe na veselje vseh soigralcev in gledalcev za 4:2 zadel Jan Mesec. Nedolgo zatem je rezultat v 57. minuti na 5:2 povišal Matija Lukežič. Za svoj drugi gol na tekmi je v 63. minuti poskrbel Jan Mesec in zadel za vodstvo domačih s 6:2. V igro sta v 65. minuti vstopila še Jakob Cukjati in Mark Seliškar, iz igre pa sta odšla Anže Zdešar in Imbrija Ismaili. Prav Mark Seliškar je v 70. minuti poskrbel za končni rezultat tekme 7:2 v korist domačih. Do konca tekme se rezultat več ni spremenil. Omeniti je treba da je v 76. minuti igro zapustil še Kristjan Divkovič, v igro pa je vstopil Anže Pellis Brenčič.

Na koncu lahko rečemo, da je zmaga povsem zaslužena. Treba je pohvaliti vse igralce, ki so odigrali zelo borbeno in so dali vse od sebe na zelo zahtevnem igrišču. Hvala tudi našim navijačem, da so bodrili fante na tako deževen dan.

Jesenski del se je zaključil, zdaj je čas za kratek premor in nato priprave za drugi del prvenstva spomladi…..

Zoran Tesko

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium