U19 – Zmaga na Svobodi

 
V nedeljo je bila za mladinsko selekcijo nova tekma in sicer proti NK Svoboda iz Ljubljane.

Prvi polčas

Naši fantje so bili tudi tokrat v vlogi favorita in to tudi potrdili. Od prve minute so bili boljši na vseh področjih nogometne igre. Imeli so več od igre in bili nevarni za gostitelje. Po nekaj priložnostih, najlepšo je imel Jaka Praprotnik, toda žoga je nesrečno zadela vratarja v glavo, je v 42. minuti iz lepo izvedenega kota z glavo zadel Nenad Ivančič za 1:0. Da so bili naši fantje boljši nasprotnik pove tudi dejstvo, da nasprotnik v prvem polčasu ni sprožil niti enega strela na naša vrata.

Drugi polčas

Drugi polčas je bila zgodba enaka, le da na drugi gol ni bilo treba toliko čakati. Nik Nagode je potrdil zakon bivšega, prestopil je namreč ravno iz Svobode in po samostojni akciji v 58. minuti zadel za 2:0.
Do konca smo gledali enosmeren promet, nasprotnik pa je prežal na protinapade. Tako so celo prišli do svoje najlepše priložnosti na tekmi, toda naš vratar Mark Prošic je z vrhunsko obrambo preprečil znižanje rezultata. V 86. minuti je po lepi akciji cele ekipe še drugič zadel Nenad Ivančič in postavil končni rezultat 3:0.
Do konca se rezultat ni več spremenil. Fantje so odigrali celo tekmo disciplinirano in odgovorno. Vedeli smo da bo tekma trda in groba, prejeli smo 2 rumena kartona, gostitelji kar 6 rumenih in posledično enega rdečega. Ampak kot sem rekel, smo to pričakovali in fantje so si na koncu čestitali in podali roke.

Neprimerno obnašanje navijačev domače ekipe

Nisem pa pričakoval tako žaljivega odnosa domačih staršev med samo tekmo. Slišali smo namreč veliko starih Jugoslovanskih žaljivk. Nedopustno je, da se spustijo na tak nivo, da hočejo po tekmi pred garderobami fizično obračunati s sodniki in z našimi igralci, ki so večina še mladoletni.
Tega pa res nisem pričakoval in upam, da bodo odgovorni reagirali na tako obnašanje….
Zoran Tesko
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium