U7 – Četrti krog zimske lige Baza

 

S treningi smo po prazničnem premoru šele dobro začeli, pa smo imeli drugi vikend v januarju že naslednji, četrti krog zimske lige v dvorani Baza. Če sem čisto odkrit, sem se malo bal, kako bo božični in novoletni počitek vplival na našo igro. Pri nogometu se namreč tako kot pri veliko drugih športih hitro izgubi uigranost, če nimaš žoge v nogah vsaj nekajkrat na teden. Na srečo pa se je ta moj strah izkazal za neupravičenega, saj so fantje danes pokazali zelo obetavno igro.

Ilirija

Na prvi tekmi smo se soočili z ekipo ND Ilirija 1911. To je po moji oceni en najbolj nevarnih, če ne celo najbolj nevaren nasprotnik na naši zimski ligi. Vsi njihovi igralci imajo zelo visok nivo individualne taktike in tudi strel na gol obvladajo. Mi smo se jim pogumno postavili po robu. Vseeno smo bili v obrambi premalo učinkoviti in so njihovi igralci prevečkrat prihajali 1 na 1 z našim zadnjim igralcem. Z natančnimi streli so tako (pre)večkrat zatresli našo mrežo. Par golov smo jim vrnili z lepimi prodori, saj tudi oni niso pokazali močne obrambne igre, ampak na koncu so nas nadigrali in smo jim morali priznati premoč.

Brinje Grosuplje

Takoj je sledila druga tekma proti NK Brinje Grosuplje. Začela se je zelo neugodno, saj smo že v prvih nekaj minutah prejeli nekaj zadetkov. Kmalu pa smo se zbrali in najprej izenačili, potem pa celo povedli in na koncu  zasluženo zmagali. Po tej tekmi smo s tribun navijali za naša soigralca, ki sta danes prišla na vrsto za nogometni izziv.

Ivančna Gorica

Na koncu smo igrali še proti NK Ivančna Gorica. Oni so na našem zadnjem srečanju pokazali, da so zelo neugodni nasprotniki. Tokrat smo jih vzeli zelo resno in že od začetnega piska igrali zbrano in dinamično. To nam je omogočilo, da smo izpeljali kar nekaj lepih akcij in večkrat zadeli. Na tej točki moram omeniti našega Alekseja, ki nas je vse navdušil s svojimi neverjetno natančnimi streli z naše polovice igrišča, igral je namreč na položaju zadnjega igralca. Prav ta njegova natančnost nam je pomagala, da smo se tokrat mi veselili zmage.

Mislim da je več kot očitno, da fantje na vsaki tekmi pokažejo napredek in dajo še malo več od sebe. To je zelo dober znak, saj pomeni da na treningih dobro delamo in da vedno hitreje osvajamo nogometna znanja. Poleg igralcev in obeh trenerjev, pa so k takim izjemnim rezultatom prispevali tudi starši, ki naše nogometaše vestno spodbujajo, da tudi v prostem času izven treningov posvetijo veliko časa nogometu. Le tako naprej!

trener Jošt Mravljak

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium