U7 – Delo na daljavo

 

Delo na daljavo

Treningi ekipe U7 so bili že po dobrem mesecu spoznavanja in učenja nogometnih osnov, iz vsem znanih razlogov, prekinjeni. Za fante, ki so bili lani še v vrtcu, to pomeni prvo srečanje z delom na daljavo. Ta izkušnja tako za otroke kot tudi za starše ni najlažja. V ta namen sem jo skušal čim bolj poenostaviti oz. narediti kar se da zanimivo. V ta namen otroci poleg vaj dobivajo tudi domače naloge, za nagrado pa si lahko prislužijo nogometno risanko.

Fantje so do sedaj dobili dva “paketa” vaj, katere priporočam, da jih izvajajo. Ker vem, da vsi nimajo enakih možnosti, sem si kot trener zaželel to, da otroci ostanejo aktivni, pa naj bo to nogometno, z žogo v nogah, ali pa samo v obliki sprehodov, igranja na svežem zraku itd. 

Seveda je vse v veliki meri odvisno od staršev, ki morajo otrokom predstaviti vaje, otroke spodbujati da vadijo, jih popravljati itd. Na tem mestu gre torej zahvala vsem staršem, ki v teh težkih časih najdete čas in voljo in opravljate delo, ki bi ga v normalnih okoliščinah opravljal jaz na treningih. Hvala!

Zoom

Minuli vikend je bil namenjen individualnim pogovorom z igralci preko aplikacije Zoom. S fanti, ki so se pridružili videokonferenci, smo se pogovarjali kako se imajo, kaj počnejo in če pogrešajo nogomet. Večjih težav pri nastavljanju in vzpostavljanju videokonferenc ni bilo, vse je potekalo dokaj tekoče. Nekateri otroci so bili zelo zgovorni. Nekateri so bili ob prvi izkušnji z videoklicem malo zadržani, ampak namen, da se ponovno vidimo in slišimo, je bilo dosežen.

Vsak mi je pokazal tudi nekaj nogometnih elementov, ki so jih pred tem dobili posredovane v obliki video prikaza in jih skozi teden vadili. Glede na videno, sem na fante ponosen, saj se vidi, da so nekateri veliko vadili z žogo. 

Vsi skupaj se strinjamo, da bi trenutno situacijo čim hitreje zamenjali za normalne okoliščine, torej treninge in tekme na igrišču. Želimo si, da se čim prej spet vidimo na igrišču, saj je skupno druženje veliko bolj zabavno in zanimivo. Do takrat bo delo žal moralo potekati kot do sedaj, s posnetki nogometnih vaj in občasnimi video pogovori.

Ostanite zdravi in ne pozabite na nogomet in svojo ekipo!

Trener Gašper

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium