U7 – Gostovanje pri NK Brinje Grosuplje

 

Na začetku junija je, podobno kot pri drugih selekcija, tudi pri bodoči selekciji U8 prišlo do menjave na mestu trenerja. Ta praksa omogoča ekipi in novim trenerjem, da se lažje navadijo drug na drugega in se začnejo že poleti pripravljati na naslednjo sezono.

Za selekcijo U7 je ta prehod v naslednjo starostno skupino še toliko bolj pomemben, saj bodo pri U8 začeli redno tekmovati. Po par tednih skupnega treniranja smo se že počutili dovolj samozavestne, da smo sprejeli ponudbo ekipe NK Brinje Grosuplje za prijateljsko tekmo.

Kot se bodo spomnili naši najbolj pozorni bralci, se je ta ekipa, takrat še pod vodstvom trenerja Gašperja, že pomerila proti Grosupeljčanom na domačih tleh. Tokrat pa smo mi nastopali kot gostujoča ekipa. Igrali smo po sistemu 4 na 4 hkrati na štirih igriščih na način, da se je vsaka ekipa pomerila druga proti drugi, kar pomeni da je vsak igralec odigral skupno 4 tekme. Zaradi visokih temperatur smo naredili odmor med čisto vsako tekmo in budno skrbeli, da je imel vsak na voljo dovolj vode.

Čisto vsi igralci so tekom srečanja pokazali izjemno željo in visoko motiviranost, zato smo v individualnem smislu nadigrali nasprotnika, kar se tiče skupinske igre pa smo morali priznati premoč tekmecem. To spoznanje nam bo pomagalo, da se na prihodnjih treningih posvetimo natančnemu podajanju in odkrivanju, vendar pa so to vse veščine, ki se jih z malo truda brez večjih težav naučiš.

Po drugi tekmi je postal pomemben faktor tudi utrujenost, saj je bilo vroče in nismo imeli nobenih menjav, ampak smo stisnili zobe in odigrali vse tekme tako kot se spodobi. Oba trenerja sva bila s predstavo fantov več kot zadovoljna in se že veseliva naslednjih tekem.

Za konec je potrebno pohvaliti še starše, ki so se brez izjeme držali dogovora glede športnega navijanja, ki smo ga sprejeli na zadnjem sestanku. Razlika je bila toliko bolj očitna, saj so bili starši nasprotnikov veliko bolj radodarni z neprimernimi komentarji o igri ne samo svoje ekipe, ampak tudi gostujoče. Očitno se niso zavedali, da s svojim nešportnim obnašanjem ne predstavljajo samo sebe, ampak tudi svoj nogometni klub.

trener Jošt

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium