U7 – Peti krog zimske lige Baza

 

Peti krog zimske lige Baza

Vsako leto, praviloma v zimskem času, pride določeno obdobje, ko se vse možne viroze, gripe in prehladi začnejo besno širiti na šolah, vrtcih in drugih javnih ustanovah. V letu 2020 se je to obdobje začelo konec januarja. To je poleg na pol praznih učilnic razvidno tudi iz svetovnih novic, kjer je že nekaj dni v središču pozornosti zloglasni kitajski Korona virus. Pomanjkanje igralcev zaradi bolezni je opazno tudi na treningih in predvsem na zadnjem krogu zimske lige. Poleg tega, pa se je nekaj fantov prostovoljno javilo, da pomagajo mlajšim igralcem selekcije U8, ki so igrali na turnirju Cerknica cup (in tudi zmagali). Iz celotne ekipe se je torej na zboru zglasilo samo pet igralcev. Tako smo imeli za vse tekme na voljo samo eno menjavo. 

Na prvi tekmi smo igrali proti domači ekipi NŠ Cesar-Jokić. Začeli smo zadovoljivo in imeli par priložnosti. V drugi polovici tekme se nismo več vračali v obrambo, pustili smo da nasprotnik prevzame pobudo in prejeli preveč zadetkov. Na drugi tekmi, proti NŠ Domžale Dob Modri, se je ta napaka ponovila. Nasprotnik je bil še malo bolj neprizanesljiv. Pred zadnjo tekmo smo skupaj analizirali prve dve tekmi. Prišli smo do zaključka, da bo treba za dobre rezultate dati malo več od sebe in premagati utrujenost. To smo izvedli tudi v praksi in celo tekmo držali visok tempo proti zadnjemu nasprotniku. To je bila ekipa NŠ Domžale Dob Rumeni, ter na koncu zasluženo zmagali.

Igralni čas na tej zimski ligi je 20 minut brez prestanka, kar je lahko zelo utrujajoče, če imaš na klopi samo enega spočitega igralca. Nogomet spada med tiste športe, kjer je potrebno vsako tekmo preteči ogromne razdalje, saj morajo igralci stalno prehajati iz faze napada v fazo obrambe in obratno. Glede na vse to bi načeloma lahko rekli, da je bil glavni krivec za našo malo slabšo igro utrujenost. Po drugi strani pa smo na zadnji tekmi pokazali, da bi lahko dali tudi prej že malo več od sebe. Upam, da nam bo ostalo v mislih tudi v prihodnje.

Trener Jošt Mravljak

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium