U7 – Prva tekma

 

Za naše najmlajše je vsaka nova izkušnja nekaj vznemirljivega in čarobnega, to pa še posebej drži za prvo nogometno tekmo. Pri selekciji U7 še ne tekmujemo redno, tako da večino časa na rednih treningih igramo med sabo. Ravno zaradi tega sem se odločil, da bi še bolj napredovali, če bi se pomerili proti drugi ekipi. En krajši telefonski klic kasneje in je bilo več ali manj vse dogovorjeno.

V petek, 16.2.2018, smo gostovali na prijateljski tekmi v Logatcu. Že v slačilnici je bilo očitno, da so fantje malo bolj vznemirjeni kot ponavadi, kar je bilo tudi za pričakovati. Seveda je bilo treba poskrbeti, da bo dogodek čim bolj svečan, zato smo si sposodili drese od selekcije U8. Naši nogometaši so bili navdušeni in pravo veselje jih je bilo gledati, kako ponosno stopajo na igrišče, vsi v enakih barvah. Po kratkem ogrevanju smo telovadnico razdelili na tri dele in začeli igrati. Kot se spodobi za prijateljsko tekmo, smo trenerji bolj kot rezultat poudarjali lepo igro in prijateljstvo, ker je nepotrebna konkurenčnost pri tako malih otrocih lahko samo škodljiva. Na koncu smo naredili še nekaj skupinskih slik in se poslovili z obljubo, da bomo tako druženje kmalu ponovil.

Za konec bom samo še dodal, da so me moji varovanci zelo pozitivno presenetili, ker so brez težav prebili led in dokazali, da se ne bojijo premagovati nove izzive. Tako za trenerja kot za igralce je bila to zelo dobra izkušnja, ki nam bo pomagala še bolj poglobiti naše nogometne veščine, da bomo primerno pripravljeni na nove podvige.

Jošt Mravljak

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium