U7 – Prvi krog zimske lige

 

Veni, vidi, vici (prišel, videl, zmagal) so domnevne besede Julija Cezarja. Zagotovo bi jih lahko uporabili za opis našega prvega obiska zimske lige v dvorani Baza. Preden se sploh spustim v podrobnosti, moram že na tej točki še dodatno poudariti, da sva bila oba trenerja zelo pozitivno presenečena nad igro, ki smo jo danes pokazali.

Domžale Dob Rumeni

Za letošnjo selekcijo U7 je bila to prva tekma, na kateri so fantje svoje sposobnosti v dresih NK Dren Vrhnika preizkusili proti igralcem iz drugih nogometnih klubov. Glede na to dejstvo, sem bil prepričan, da bo našo igro vsaj v neki meri ohromila začetniška trema. Na moje veliko presenečenje, pa so fantje zelo nazorno pokazali, da jim vsem srce bije za nogomet in da se ti ni treba nikogar bati, če zaupaš v svoje sposobnosti. Na prvi tekmi smo se pomerili z ekipo NŠ Domžale Dob Rumeni. Na začetku je bila igra dokaj izenačena. Proti koncu je nasprotni ekipi malo padla koncentracija in smo zadeli več zaporednih golov ter zmagali.

Dolomiti

Takoj brez premora je sledila tekma proti NK Dolomiti in razumljivo so se kazali tudi znaki utrujenosti. Vseeno smo stisnili zobe in nadigrali nasprotnika. Po tej tekmi smo imeli skoraj eno uro premora. V vmesnem času sta svoje znanje na nogometnem izzivu preizkusila Jan Marjetič in Maks Vujanič.

Ilirija

Naš zadnji obračun je bil proti ekipi ND Ilirija, ki je bila zagotovo naš najtežji nasprotnik. Bili so tehnično celo malo močnejši. To razliko smo nadoknadili z našo gorečo borbenostjo in na koncu izenačili.

Fantje so prav zares pokazali neverjetno nogometno željo, dali vse od sebe oziroma večkrat tudi presegli svoje omejitve. Imeti tisto pristno željo dati vse od sebe na igrišču, je po mojem mnenju ena najbolj važnih kvalitet vrhunskega nogometaša in jo je tudi najtežje prenesti na svoje varovance. Kdor ima to željo v sebi in mu zato nogomet nekaj pomeni, bo vedno pridno treniral in brez težav osvojil nogometno tehniko. Če pa tega posameznik nima, lahko trener pripravi še tako dober trening, pa praviloma v nobenem primeru ne bo enakega uspeha.

Da zaključim, bom ponovil besede, ki sem jih fantom zabičal v garderobi ob koncu tekme in sicer, da ne smemo pustiti, da nam današnji izvrstni rezultati stopijo v glavo. Tudi vsako naslednjo tekmo moramo igrati previdno in zbrano, saj kakršnokoli zaničevanje nogometnega znanja nasprotnika nima mesta na nogometnem igrišču. 

Trener Jošt Mravljak

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium