U7 – Utrinki z izvajanja individualnih treningov

 

Individualni treningi

Smo v času, ko iz osnovne človeške solidarnosti ostajamo doma in se tako izogibamo stikov z drugimi. Dobro je, da najdemo čim več načinov, kako se v tem času vsaj začasno zamotiti. Eno najboljših možnosti predstavlja šport, saj zmerna telesna aktivnost dokazano krepi imunski sistem, kar nam pomaga, da ostanemo zdravi. Nogomet, kot skupinski šport, z vidika trenutnih razmer ni najbolj zaželen. Na srečo je možno določene vsebine izvajati tudi individualno. V prvi vrsti gre za občutek za žogo in pa splošna ter specialna telesna pripravljenost, ki pa pri starostni skupini U7 še ne pride v poštev. V sklopu individualnih treningov smo se torej posvetili predvsem navajanju na žogo. Seveda pa je za vsak trening posebej predvideno tudi raznoliko ogrevanje.

Na priloženih slikah so prikazani utrinki kako individualne treninge v prvem tednu pridno opravljajo igralci selekcije U7. Imeli smo srečo z vremenom. Bilo je presenetljivo toplo in sončno za sredino marca, kar je zagotovo še dodatno prispevalo k motivaciji. Individualni treningi so pripravljeni tako, da je za izvajanje zahtevana le žoga, zato vaje niso preveč obsežne. Kljub temu pa so nekateri fantje poleg osnovnega treninga vadili tudi druge veščine, kot so različna varanja, koordinacijske vaje in strel na gol, kar je zelo razveseljivo.

Trenerji najraje vidimo, da otroci vadijo z veseljem in da poleg vaj na treningu odkrivajo tudi nove načine, da izboljšujejo svoje nogometno znanje. Pri tem pa je nujno omeniti tudi neprecenljiv prispevek staršev, ki s svojim spodbujanjem in sodelovanjem pomagajo oblikovati odlične nogometaše. V trenutnem stanju, ko nimamo možnosti za kolektivne treninge, morajo starši delno prevzeti še vlogo trenerja. To jim poskušamo čim bolj olajšati tudi preko posnetkov, v katerih je vsaka vaja prikazana kar se da nazorno. Za konec gre torej pohvala tako fantom kot tudi staršem, da redno izvajajo predvidene vsebine in s tem marljivo utrjujejo nogometna znanja.    

trener Jošt Mravljak

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium