U7 – Zaključek zimske lige

 

Zima se počasi poslavlja in kmalu bo nastopila pomlad, zato se je morala zaključiti tudi zimska liga. Tokrat ekipa ni bila razdeljena na dva dela, ampak je prišla v celotni zasebni. To je pomenilo, da smo bili najbolj številčni od vseh dosedanjih krogov. Zaradi tega je bilo potrebno sestaviti kar tri ekipe in med tekmo speljati vsaj dve menjavi, kjer se je zamenjala celotna ekipa. Na srečo smo zdaj že dovolj izkušeni glede menjavanja, da s tem nismo imeli večjih težav in so vsi igralci točno vedeli, kam se morajo postaviti.

Zadnje tri tekme

Preden so se začele tekme, so se vse ekipe zbrale na igrišču in skupaj pozdravile gledalce. Naš prvi nasprotnik je bila ekipa NK Domžale Dob Modri. Tekmo smo začeli zelo dinamično in takoj izvajali močan pressing, ki ga Domžalčani niso dolgo zdržali in prejeli več zaporednih zadetkov. Sčasoma pa je naša dinamika padala in smo se malo preveč sprostili v napadu. Na srečo smo v obrambi ostali močni in prvo tekmo končali zmagovito.

Na drugi tekmi smo se pomerili z drugo domžalsko ekipo NŠ Domžale Dob Rumeni. Na začetku je bilo zelo očitno, da smo pod vplivom prve tekme malo nespametno podcenjevali nasprotnika. Ne samo da so pokazali dobro igro, bili so tudi večji od naših igralcev in igrali malce bolj grobo, kot smo navajeni. Tekma je kasneje postala močno izenačena, saj smo v odgovor na nasprotnikovo telesno premoč pokazali obetavne tehnične in taktične prebliske. Proti koncu pa nam je malo zmanjkalo koncentracije v obrambi in smo prejeli par nespametnih golov, ki so odločili to srečanje.

Naš čisto zadnji nasprotnik na letošnji zimski ligi je bila ekipa NK Dolomiti. Obdržali smo visoko kvaliteto igre iz prejšnje tekme, ampak si tudi privoščili par napak v obrambi, ki pa niso bile usodne, saj smo bili dovolj uspešni v naših napadih, da smo na naši zadnji tekmi te zimske lige suvereno zmagali. Ko so se končale vse tekme, je sledila podelitev priznanj vsem igralcem in razglasitev zmagovalcev nogometnega izziva. Preden pa smo se odpravili v slačilnico, smo opravili še par skupinskih slik za starše.

Zaključek

Letošnja zimska liga je bila za igralce selekcije U7 nadvse pozitivna izkušnja. Predvsem je potrebno izpostaviti več kot opazen napredek celotne ekipe. Na prvih tekmah smo predvsem vsi nekontrolirano udarjali žogo. Gole smo v večini zadevali tako, da smo žogo pred njihovim golom odvzeli nasprotniku. Ob koncu zimske lige smo do nasprotnikovega gola prišli s podajami. Pravilno smo se odkrivali in tudi izpeljali par zelo atraktivnih akcij, ki bi jih bilo vredno posneti.

Poleg nogometnega znanja je izrednega pomena tudi zabava. Mislim, da so fantje na tekme hodili z velikim veseljem ter s ponosom zastopali svoj klub. Vse to pa so omogočili tudi starši, ki so nas na vsaki tekmi zvesto spodbujali s tribun, nekateri celo v klubskih fan-majicah (zelo pohvalno). Z zimsko ligo smo zaključili, zdaj pa novim nogometnim izzivom naproti!

trener Jošt Mravljak

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium