U7 – Zmagovalci turnirja Cerknica cup

 

Kot nekatere naše selekcije, se je turnirja v Cerknici udežila tudi selekcija U7. Na turnirju smo nastopili z eno ekipo, preostali fantje te selekcije pa so svoje znanje preizkušali v zimski ligi.

Turnir za to selekcijo je potekal v nedeljo z začetkom v zgodnjih jutranjih urah. Turnirja se je poleg naše ekipe udeležilo tudi 9 drugih ekip, razdeljenih v 2 skupini.

Skupinski del

S tekmo v skupini smo pričeli proti ekipi Bistrc 1. Super začetek, lepa igra naših najmlajših ter veliko priložnost za zadetek. Neposled smo ga z vztrajnostjo le dosegli. V igri je bilo čutiti veliko veselja in borbenosti. Do priložnosti pa je prihajal tudi tekmec in kot edina ekipa v skupinskem delu zadeli gol. Tekma se je končala v veselem vzdušju in želji po igranju.

Rezultati tukaj niso pomembni, v ospredju je igra, zabava, druženje in seveda pridobivanje nogometnega znanja. Drugo tekmo smo igrali proti domači ekipi Cerknica 1. Tukaj smo videli kar pet golov naše ekipe, veliko preigravanj in lepo igro. Tekmec do priložnosti ni prihajal, prav tako ne do gola. Naslednji tekmec je bil Branik Šmarje. Obe ekipi sta imeli obilico priložnosti za zadetek, pokazali borbeno igro in veliko nogometnega znanja. Tekma je bila do konca izenačena, pa vendar nam je uspelo doseči gol. Tukaj smo imeli tudi nekaj sreče, saj je nasprotnik kar nekajkrat zadel okvir vrat.

Zadnjo tekmo v skupini smo igrali proti ekipi Postojna 2. Na tej tekmi nasprotniku nismo puščali veliko prostora za igro, kar se je poznalo tudi na rezultatu. Zadeli smo šestkrat in tako končali na vrhu skupine in s samo enim prejetim golom. V tem skupinskem delu je bilo slišati veliko pohval drugih trenerjev na račun naših igralcev. Ja, res so se izkazali.

Nadaljevanje je sledilo po kratkem premoru. Sistem je določal, da se ekipe skupin med sabo pomerijo z enako uveščenim z druge skupine. Tako smo dobili tekmeca ki je bil v drugi skupini na 1. mestu, ND Bistrc 2.

Finale

Torej finale v selekciji U7 smo igrali kot zadnji. Čutiti je bilo željo po zmagi fantov in tako smo tudi začeli igro. Borbeno in zagnano z veliko preigravanji smo se podali v igro. Vendar pa je dobro igro prikazal tudi tekmec. V prvih nekaj minutah so se vrstile priložnosti na obeh straneh in tako sta obe ekipi prišli do zadetka. Minute so tekle in tekma se je bližala koncu. Nato pa le nekaj sekund pred koncem uspemo zadeti zmagoviti gol. Nato je sledilo veliko veselje in objemi igralcev, s tribun pa se je slišal glasen aplavz in bučno navijanje. Seveda smo tekmecu še športno čestitali za prikazano igro. Tako smo končali turnir brez poraza, s 15 doseženimi goli in prejeli samo 2 gola.

Z moje strani velika pohvala igralcem za prikazano igro, uporabo nogometnega znanja, odnosa na turnirju ter seveda za zmago.

Hvala tudi staršem, bližnjim sorodnikom, navijačem za glasno navijanje.

Trener Danijel Slokan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium