U8 – Božično druženje na daljavo

 

Božič je praktično že pred vrati in novo leto za vogalom, zato smo naše zadnje srečanje v letu 2020 izkoristili za praznično druženje preko aplikacije Zoom. Pred tem so druženja potekala individualno, tako da se je trener lahko posvetil vsakemu posameznemu igralcu, tokrat pa se je srečala kar celotna ekipa naenkrat. Božično srečanje je bilo namreč v prvi vrsti namenjeno igralcem, da obnovijo stike s svojimi soigralci in prijatelji, ki jih niso vedeli že odkar so treningi v živo prepovedani. V trenutnih časih je prav zares še toliko bolj pomembno, da krepimo ekipni duh in prijateljske odnose znotraj ekipe.

Na začetku našega srečanja smo se morali naučiti osnovni bonton za skupinske pogovore na daljavo, ki nam veleva, da ima tisti, ki ne govori, izklopljen mikrofon. S tem nismo imeli nobenih težav oziroma nam je šlo celo tako dobro od rok, da bo trener podrobno razmislil, kako bi lahko gumb za izklop mikrofona implementiral tudi na treningih v živo. Sledil je pogovorni del, kjer je čisto vsak od igralcev svojim soigralcem povedal par besed o nogometni igri in o svojih izkušnjah pri igranju nogometa.

Po pogovornem delu so fantje ekipno reševali nogometni kviz, tako da so preko poll funkcije na Zoom-u glasovali za pravilni odgovor in odgovor z največ glasovi je bil izbran na kvizu. Končni ekipni rezultat je bil odličnih 10/10, kar je bilo dokaj presenetljivo, saj je bilo na kvizu tudi nekaj zahtevnejših vprašanj. Očitno naši igralci nimajo samo spretnih nog, ampak tudi »brihtne glavce«. Za nagrado smo si na koncu ogledali še krajšo nogometno risanko in si ob koncu soglasno zaželeli vse dobro v prihajajočem letu ter si pomahali v pozdrav.

Vsa naša srečanja na daljavo so nam pokazala, da kljub temu, da se ne moremo videvati na igrišču, lahko še vedno obdržimo tesne stike in še naprej izpopolnjujemo naše nogometne sposobnosti. Za to res ni treba veliko in hkrati si lahko na tak način popestrimo naše dneve v izolaciji. S treningi na daljavo bomo zato nadaljevali v januarju, do takrat pa se bomo med božičnimi in novoletnimi prazniki odpočili od napornega leta.

trenerja Jošt in Vesna

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium