U8 – Nogometno druženje z NK Olimpija

 

Kaj je učenje? Učenje je pridobivanje novega znanja preko raznovrstnih izkušenj – in tako je tudi pri športu. Vsekakor otroci na treningih pridobijo veliko znanja, se naučijo novih veščin in razvijajo svoje nogometne spretnosti, so pa tudi tekme tiste, preko katerih otroci spoznavajo nogomet in pokažejo vse, kar so osvojili na treningih. 

Ker so torej tekme pomemben element učenja nogometa, smo se trenerji dogovorili za prijateljsko tekmo s selekcijo U8 iz NK Olimpija. Zbrali smo se v času našega rednega treninga na igrišču na Drenovem Griču. Fante smo razdelili v dve skupini, igrali smo trikrat po 20 minut.

Ena skupina je igrala na manjšem igrišču, 4 na 4, na manjše gole. Ta način igre je fantom že dobro poznan, saj tako igramo tudi na treningih in v redni ligi. Fantje so bili zato na igrišču zelo sproščeni, na trenutke celo preveč, kar je privedlo tudi do večjih napak. Kljub vsemu so se trudili in staršem pokazali kaj vse zmorejo.

Druga skupina je igrala na večjem igrišču z umetno travo. Igrali so na rokometne gole po sistemu 5+1. Naši fantje take igre še niso vajeni, igrišče je občutno večje, potrebno se je bolj premišljeno gibati, več teči in sodelovati. Kljub vsemu so pokazali močno borbo, grizli so do zadnjih sekund in se trudili, da žoga zelenih nasprotnikov nebi končala v našem golu.

Vsi fantje so dobili priložnost za igro. Fantje iz NK Olimpija so imeli veliko priložnosti za zadetke, a tudi nekaj nesreče. Naši fantje so dobro streljali, zaključevali pred golom in trdno držali obrambo. Če potegnemo črto, sta ekipi pokazali podoben nivo igre. Kot že rečeno nas čaka še veliko dela na skupinski igri, podajanju in zaključevanju iz akcij.

Zahvaljujemo se trenerju in fantom iz NK Olimpija za super nogometno popoldne.

trenerja Jošt in Vesna

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium