U8 – Potek značke nogometaša

 

Na začetku sezone smo pri selekciji U8 začeli izvajati projekt, ki se imenuje značka nogometaša. Kratek povzetek: igralci se prostovoljno odločijo, da se doma s pomočjo staršev pripravijo in potem na treningu izvedejo 5 nogometnih nalog, ki preverjajo temeljne nogometne veščine (obvladovanje žoge, natančnosti in iznajdljivost). Če uspešno opravijo vsaj 3 naloge, prejmejo za nagrado značko nogometaša in diplomo.

Kljub temu, da nam je ponovna prepoved treniranja bistveno zmanjšala število treningov, si je značko nogometaša do danes zaslužilo kar 8 igralcev. To so: Viktor, Jan, Enej C., Aleksej Ć, Tristan, Ognjen, Enej H. in Jon. Vsi si zaslužijo pohvale. Še dodatno pa je potrebno izpostaviti Tristana, ker je zaenkrat edini, ki mu je uspelo opraviti vseh 5 nalog.

Presenetljivo je v povprečju največ težav povzročala naloga z žongliranjem žoge, kjer je potrebno žogo v zraku odbiti vsaj petkrat. Žongliranje je ena najbolj osnovnih vaj za izboljšanje občutka za žogo, zato bo potrebno tej vaji v prihodnosti posvetiti še malo več časa. Se je pa po drugi strani potrebno tudi zavedati, da je med preizkušnjo praviloma prisotno vsaj malo nervoze, ki še dodatno oteži vsako nalogo, zato vseeno ne smemo biti preveč kritični.

Sam projekt trenutno prikazuje zelo pozitivne rezultate, saj deluje kot dodatna motivacija za vadbo izven treningov. Lahko samo upamo, da se bo do konca te sezone za izziv opogumil še preostali del ekipe in bomo razdelili še preostale značke.

Trener Jošt

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium