U8 – Prijateljska tekma z NK Brinje Grosuplje

 

Še od igralskih dni se nadvse živo spominjam, kako zelo smo bili razočarani, kadar je bila naša tekma naknadno odpovedana. Saj smo se vsi zavedali, da je glavni namen treningov dolgoročno razvijanje nogometnih sposobnosti, ampak vseeno smo na to gledali malo bolj kratkoročno in treninge jemali predvsem za pripravo na naslednjo tekmo. Ne samo to, tekma je bila v bistvu neke vrste nagrada za trdo delo čez teden, torej nekaj, kar ti pripada, če si si to seveda zaslužil. Zato je toliko težje sprejeti dejstvo, da ti nek zunanji dejavnik, največkrat slabo vreme, prepreči igranje težko zaslužene tekme.   

Zdaj, ko sem prevzel vlogo trenerja, pa čutim še bistveno večjo nujnost v tem, da mojim varovancem nudim čim več priložnosti, da se na igrišču pomerijo s svojimi vrstniki iz drugih nogometnih klubov. Poleg prej omenjene nagrade za izkazan trud na treningih, je izjemnega pomena tudi razvijanje posebnega nogometnega znanja, ki je možno razvijati samo med nogometno igro. Zato je verjetno razumljivo, da milo rečeno nisem bil najboljše volje, ko nam je prejšnji vikend zaradi močnega deževja odpadla redna tekma v Logatcu. Na srečo pa sem kmalu zatem dobil nepričakovan klic od trenerja NK Brinje Grosuplje, ki je predlagal, da izkoristimo sončno soboto za prijateljsko tekmo.

Prvo uro srečanja smo igrali po sistemu 4 na 4 in je posamična tekma trajala 10 minut. Ker je bilo gostov malo manj, smo na enem igrišču igrali kar med sabo, saj bi bilo škoda, da bi samo sedeli in gledali. Kar se igre tiče, smo bili zelo izenačeni, imeli smo kar nekaj lepo izpeljanih akcij, vseeno pa smo si privoščili tudi nekaj napak.

Po približno uri igranja smo si vzeli nekaj časa, da smo se malo spočili, nato pa smo se pomerili še v igri 5 + 1 na velike gole. Pri tem je bilo že od začetka opazno, da na tako velikem igrišču nismo najbolj navajeni igrati in smo se zato preveč zgostili na sredini igrišča, namesto da bi izkoristili širino. Vendar pa to ni nič groznega, saj vse uradne tekme igramo na manjšem igrišču s samo štirimi igralci in zato še ni nobene potrebe, da bi se učili kako se igra na velike gole. Resnično upam, da se bomo uspeli še kdaj dogovoriti za podobno srečanje, saj mislim da so se imeli vsi igralci enkratno.

trenerja Jošt in Vesna

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium