U8 – Prva ligaška tekma

 

Po (pre)dolgem premoru se je ponovno začelo tekmovanje tudi za našo najmlajšo tekmovalno selekcijo. Ob ponovnem naraščanju števila okužb upravičeno spet narašča strah, da bo naše prvenstvo še enkrat predčasno prekinjeno. Z odgovornim ravnanjem se bomo še naprej trudili, da bodo naše tekme varne za vse udeležence.

Starostna skupina U8 igra po sistemu mini turnirjev, po štiri ekipe skupaj, kjer se na vsakem srečanju vsak pomeri z vsakim. V naši skupini z nami igrajo še ekipe: Dragomer, Borovnica in Dlan Logatec. 

Otvoritveno tekmo smo odigrali na igrišču v Dragomerju. Tokrat ekipe Dlan Logatec ni bilo, zato smo se pomerili samo proti dvema nasprotnikoma. Na začetku smo igrali proti domači ekipi, ki je izkoristila našo uvodno nezbranost in pokazala boljšo igro. Po nekaj minutah igranja, smo uspeli premagati uvodno nervozo in igrali bolj sproščeno.

Po koncu si rezultata nismo zapomnili, saj le ta za nas ni pomemben, ampak je bilo očitno, da smo igrali z nekaj rezerve. Po krajšem pogovoru smo identificirali naše napake in proti ekipi Borovnice pokazali veliko boljšo predstavo s številnimi atraktivnimi napadalnimi in obrambnimi akcijami. Še vedno smo si sicer občasno privoščili kakšno napako, ampak smo večino razrešili s pametno igro v obrambi.

Kot celoto bi našo izkušnjo na prvi ligaški tekmi to sezono lahko označili kot uspešno, saj smo odigrali dobro in se pri tem tudi zabavali. Na prihodnjih tekmah bomo na začetku še malo bolj pazljivi, da bomo nastopili dovolj zbrano in umirjeno.

trener Jošt

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium