U8 – Prvi in drugi ligaški turnir

 

S septembrom smo začeli z ligaškimi tekmami. Selekcija U8 igra sistem mini turnirjev. V vsaki skupini so štiri ekipe s katerimi se pomerimo na vsakem turnirju. V naši skupini so ekipe Junior, Borovnica in Dlan Logatec.

Prvi turnir je potekal na nogometnem igrišču na Dobrovi. Prišle so vse ekipe, zato smo odigrali tri tekme po 2×10 minut. Prvo tekmo, ki smo jo igrali proti ekipi Borovnice, je spremljala nervoza, nezbranost in težave v obrambi, saj je bila to za nas prva tekma, ki smo jo igrali. Po prvem polčasu so se fantje zbrali in zabili kar nekaj lepih golov in zbrali veliko lepih obramb na golu. Drugi dve tekmi sta potekali odlično. Fantje so dobili občutek in zaigrali bolj sproščeno kot prej.

Drugega turnirja smo se udeležili v soboto, 10. 9., v Borovnici. Zaradi slabega vremena in drugih obveznosti je na turnir prišlo bolj malo fantov. Vsi, ki pa so prišli, so prišli zelo motivirani za igro. Žal je na turnir prišla samo ekipa Borovnice, tako da smo se odločili, da odigramo tekmo med samo.

Tekmo smo igrali 4×15 minut istočasno na dveh igriščih. Fantje so pokazali zbranost, motivacijo in željo, da igrajo čim boljši nogomet. Napadi so potekali atraktivno, zabili smo tudi nekaj lepih golov, na katere so bili fantje zelo ponosni. S treninga smo poskušali prenesti čim več stvari, ki smo se jih naučili.

Oba turnirja smo odigrali uspešno. Poleg dobre igre smo se uspeli tudi dobro zabavati. Fantje vsak dan kažejo napredek tako individualno kot ekipno. Skupaj se že veselimo novih tekem.

trenerki Rebeka in Tajda

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium