U8 – Prvič na turnirju – Velenje 2019

 

V soboto, 9. februarja, zgodaj zjutraj se je 9 fantov selekcije U8 odpravilo na turnir v Velenje. Turnir je bil zelo kvaliteten, saj so na njem nastopale same velike in znane nogometne šole iz cele Slovenije. Vse skupaj je potekalo v Rdeči dvorani v Velenju. Za naše fante je bil to prvi turnir, kjer niso igrali 4:4 na male gole brez vratarja. Posledica je bila zmedenost in strah.

Prvo tekmo smo igrali proti močni ekipi iz Miklavža, kasnejšemu zmagovalcu turnirja in izgubili. Fantje niso bili pravi, saj je bila to za njih prva resna tekma v njihovi karieri. Drugo tekmo smo igrali proti ekipi ekipi Domžal in izgubili, čeprav smo delovali že malo boljše in bili prvo polovico tekme enakovredni. Tretjo tekma je bila proti domačinom, ekipi Rudar Velenje beli. Na tej tekmi smo dosegli prvi gol na turnirju, igrali že bistveno boljše in bolj sproščeno in to je bilo dovolj za prvo točko.

Kot zadnji v skupini smo se v četrtfinalu pomerili s prvim iz druge skupine, ekipo Brinje Grosuplje. To je bila naša najboljša tekma na turnirju. Dolgo časa smo držali izenačen rezultat (1:1), nato pa dobro minuto pred koncem prejeli gol po naši napaki. Pritisnili smo, a je za izenačenje žal zmanjkalo časa. Škoda, saj bi si fantje za prikazano igro na tej tekmi zaslužili streljanje 6 metrovk.

Sam turnir je bil odlično izpeljan, ni bilo zamujanja, turnirja pa je bilo hitro konec. Pohvaliti gre tudi kosilo – golaž, saj so vsi naši fantje pojedli vsaj eno porcijo in to brez, da bi kaj ostalo na krožnikih 🙂

Glede na to, da je bil to naš prvi resen turnir, sem s prikazano igro zadovoljen. Iz tekme v tekmo je bilo boljše, saj so fantje izgubljali strah in tremo. Konkurenca je bila močna, poleg tega pa smo igrali še v težji skupini, o čemer priča podatek, da sta dve ekipi iz naše skupine igrali v finalu. Za fante je bila to super izkušnja in verjamem, da nam bo naslednjič veliko lažje. Seveda pa smo vsi skupaj videli, da je potrebno še veliko treninga, če hočemo biti na takih turnirjih povsem konkurenčni. Zato se vsi skupaj že veselimo novih treningov.

Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium