U8 – Turnir na Viru

 

S selekcijo U8 smo se udeležili turnirja, ki je potekal na Viru. Gre za turnir, ki se ga udeleži več ekip iz Ljubljanske regije in širše okolice. Na turnirju je sodelovalo 9 ekip v selekciji U8 in naša ekipa je bila uvrščena v skupino s 5 petimi ekipami.

Skupinski del

Tako smo že v skupinskem delu odigrali 4 tekme, kar je za fante te starosti kar veliko. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Domžale Dob Rumeni. Začeli smo nekoliko zaspano, v nadaljevanju igre pa igrali vse bolj odločno. Prvi smo povedli z golom, nato pa dosegli še en zadetek za vodstvo z dvema goloma razlike. Nasprotnik se ni predal in zmanjšal gol razliko na en gol. Proti koncu tekme pa smo imeli nekoliko smole ter prejeli zadetek, za končni neodločen rezulta.

Sledila je tekma proti ekipi Šmartno. Tekmec je bil dobro organiziran in je vse moči uprl v zmago. Igrali smo dobro, si ustvarjali priložnosti, vendar nam nekako ni šlo po načrtih. Tekma se je končala z zmago tekmeca. Naslednjo tekmo smo igrali proti Olimpija Zeleni. Začeli smo zelo dobro in odločno. Nenehne akcije na vsaki strani pa so navduševale navijače. Bila je res dobra tekma z veliko priložnosti in nam je uspel zadetek. Vodstvo smo obdržali do konca tekme in se veselili prve zmage. Veselje je bilo veliko in z zmago smo se nekako že uvrstili v izločilne boje pred zadnjo tekmo v skupini. Ta tekmec je bil Olimpija Beli. Tokrat pa se nam je že pokazala utrujenost igalcev, vsekakor pa je bil tekmec premočan. Nismo se predali in poskušali igrati po najboljših močeh. Tokrat smo morali priznati poraz in končali skupinski del tekmovanja na tretjem mestu.

Nadaljevanje

Ob lepem vremenu, počitku in kosilu smo se vrnili na zelenice. Čakala nas je tekma z ekipo Domžale Dob Modri, ki je odločala o napredovanju za boljša mesta na turnirju. Tudi tokrat smo pokazali vse svoje kvalitete ter nekajkrat za las zgrešili nasprotnikova vrata. Sledila je enakovredna igra vse do polovice tekme, nato pa je nekaj nezbranosti in tudi nekaj smole privedlo do zadetkov nasprotnika. Žal se nam ni izšlo za napredovanje, vendar pa igralci ob športnem navijanju njihovih staršev, zelenice nikakor niso zapustili v slabem vzdušju.

Turnir smo zaključili s pozitvnimi mislimi in s podelitvijo medalj igralcem za njihovo udeležbo na turnirju.

Hvala staršem za spodbujanje svojih otrok na turnirju in športno navijanje.

Trener Danijel Slokan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium