U8 – Umag Trophy – 2. in 3. dan

 

SOBOTA

Po uspešnem prvem dnevu, smo se v soboto dopoldan že udarili z novimi nasprotniki. Ker smo imeli za celotno soboto napovedani zgolj dve tekmi, smo se uspeli z NK Brinje Grosuplje že predhodno dogovoriti, da smo odigrali dve kratki prijateljski tekmi z njihovo prvo in drugo ekipo. 

Zatem je sledil kratek počitek in tekma proti ekipi Maribor Vijolični. To je bila res vrhunska tekma tako za igralce, trenerje in navijače. Sicer smo tekmo za las izgubili z rezultatom 2:1, vendar smo pustili pozitiven vtis in že pogledovali proti popoldanski tekmi z domačo ekipo iz Umaga.

Še pred kosilom smo na hitro skočili v bazen in se prijetno ohladili, potem pa odšli na zasluženo okrepčilo. 

Popoldan smo bili že pripravljeni in motivirani za zadnjo tekmo dneva proti NK Umag. Hitro smo povedli in do konca zadeli še dvakrat. Končni rezultat tekme je znašal 3:1 v našo korist, tako da smo dosegli končno 2. mesto v skupini takoj za ekipo Maribora in se uvrstili med 8 najboljših ekip na turnirju.

 

NEDELJA

Žreb nam je namenil prvega favorita turnirja ekipo Crvene Zvezde iz Beograda. Za vse fante je bil to ogromen izziv in dodatna motivacija, da pokažejo, da lahko igrajo proti njim. Končni rezultat tekme je bil 8:0. Verjetno smo rahlo pregoreli v preveliki želji, zato rezultat tekme ni realen, je pa nasprotnik povsem zasluženo dobil tekmo.

V borbi za 5. mesto smo potem odigrali še zadnjo tekmo na turnirju proti 2. ekipi Maribora, ki se je imenovala Maribor Beli. V tesnem obračunu smo imeli veliko priložnosti. Na koncu smo slavili s končnim izidom 1:0 in zasluženo osvojili 5. mesto.

Sledil je še zaključek turnirja, ki smo spremljali s tribun. Videli smo kako je Olimpija premagala Maribor v tekmi za 3. mesto, v finalu pa je Crvena Zvezda upravičila favorizirano vlogo in premagala Rijeko z rezultatom 2:0.

Z rezultatom in izidom turnirja smo bili lahko več kot zadovoljni, saj so fantje pokazali vse kar znajo in dali vse od sebe. To bo še dodatna motivacija in spodbuda za nadaljnje treninge in tekme.

Zahvala in pohvala gre tudi staršem in navijačem, ki so bili definitivno najboljša navijaška skupina na turnirju. 

trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium