U8 – Zaključni dogodek v Bazi in prijateljska tekma

 

Zimska liga v Bazi se z mesecem marcem zaključuje. Za selekcije U8 se je zaključni dogodek, ki je bil hkrati zadnji krog, izvedel v nedeljo dopoldne. Na isti dan smo bili popoldne povabljeni še na prijateljsko tekmo v Grosuplje, zato je bil dan močno nogometno obarvan. Dopoldansko tekmo je vodila trenerka Vesna, zato bo ona opisala doživljanja, o popoldanski tekmi pa bo pisal trener Jošt.

Baza

Zbralo se je enajst fantov, ki so odigrali še zadnje tekme zimske lige. Svoje nogometne veščine so preizkusili na tekmah proti ekipama NK Ilirija in NK Ivančna gorica. Čeprav se je zaradi močnih nasprotnikov naša mreža kar veliko tresla, so fantje pokazali veliko željo po igri in borbenost do zadnje minute. Priložnost za igro so dobili vsi igralci.

Dogodek se je zaključil s predstavitvijo vseh sodelujočih ekip in podelitvijo diplom. Trenerja sva hvaležna organizatorjem za izpeljavo zimske lige. Vsi fantje so pokazali veliko navdušenje nad celotnim tekmovanjem in se vedno veselili vsake naslednje tekme.

Grosuplje

Tekme na domačem igrišču NK Brinje Grosuplje se je udeležilo več kot pol igralcev, ki so dopoldne igrali že v Bazi, kar je zelo pohvalno. Na nek način bi tekmo lahko poimenovali prijateljski turnir, saj so imeli domačini dve ekipi, pridružila pa se je tudi ekipa NK Krško. Igrali smo po sistemu 5 + 1 na izjemno velikem igrišču, zato je bilo opazno, da so bili fantje malo izgubljeni v prostoru.

Kmalu se je začela kazati tudi utrujenost, sploh pri igralcih, ki so igrali že dopoldne, saj je bilo treba preteči veliko daljše razdalje kot so navajeni. Vse to je omogočilo nasprotnikom, da so pokazali bolj strukturirano in učinkovito igro, ampak vseeno smo tudi sami uspeli izvesti par lepih akcij. Posebej je treba pohvaliti tudi starše, ki vse do konca niso izgubili upanja in so nas vztrajno spodbujali.

trenerja Vesna in Jošt

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium