U8 – Zimska liga v dvorani Baza

 

Z mesecem novembrom smo se z igrišča preselili v dvorano. Tudi liga, ki smo jo igrali, se je začasno prestavila v dvorano. V tej dvorani bomo igrali vse do marca.

Z 19. 11. smo prvič stopili v dvorano Baza. Za nas je to pomenilo večje igrišče, veliko večje gole, kot smo jih navajeni in več igralcev v igri. Z igre 4 na 4 smo morali v zelo kratkem času preklopiti na igro 6 na 6. Sprva nam je to delalo težave, vendar se bomo iz tekme v tekmo poskušali privaditi na nov igralni sistem.

Tekma se je začela izenačeno, fantje so se izkazali v obrambi, naš vratar pa je zabeležil kar nekaj lepih obramb. Po prejetem zadetku so se fantje zbrali v obrambi in preprečili še kak zadetek več, vendar na drugi strani gola nismo in nismo mogli zadeti.

Sledil je čas za ogled drugih tekem in za nogometni izziv. Skupaj smo navijala za naša fanta, ki sta morala s sredine igrišča zadeti gol, seveda s preprekami. Vsak je lahko ciljal dvakrat. Oba sta se odrezala več kot odlično.

Med čakanjem na drugo tekmo smo se pogovarjali o tem kako bomo izboljšali igro predvsem v napadu. Strinjali smo se, da moramo biti v obrambi bolj skoncentrirani in v napadu bolj konkretni pri realizaciji. Fantje so sklenili, da morajo delati kot ekipa.

V drugo tekmo smo odšli bolj odločno in na začetku zabili lep gol. Proti koncu pa nam je koncentracija začela padati in prijeli smo par zadetkov. Fantje so se borili do zadnje sekunde tekme.

Zmedenost in nesigurnost v napadu in obrambi sta nas stala prve zmage na turnirju. To je le prvi turnir na katerem smo preizkusili veliko novih stvari. S fanti se že veselimo naslednjega.

trenerka Rebeka

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium