U8 – Značka nogometaša

 

Vaja dela mojstra in mojster dela vajo je eden vodilnih rekov vsakega uspešnega nogometaša. Da pa bi najine fante še dodatno vzpodbudila, da tudi izven treningov urijo svoje nogometne veščine, sva se trenerja odločila preizkusiti projekt »značka nogometaša«. Ideja je povzeta po šolski bralni znački, ki otroke spodbuja, da samostojno berejo knjige.

Pri znački nogometaša se bo potrebno doma ob pomoči staršev pripraviti na pet nogometnih nalog. Kdor bo na treningu uspešno opravil polovico (to pomeni tri ali več), bo za nagrado oziroma dokazilo prejel značko nogometaša. Treba je poudariti, da gre za popolnoma prostovoljno zadevo. Opravljali jo bodo samo tisti, ki bodo to želeli.

Nogometne naloge bodo za vse enake in sicer:

  1. časovno omejeno vodenje žoge med klobučki (brez dotikov klobučkov);
  2. natančen strel na mali gol z daljše razdalje (3 poskusi);
  3. žongliranje žoge z minimalno 5 odboji (3 poskusi);
  4. predstavitev nogometnega varanja (driblinga), ki ga še nismo delali na treningu (razlaga in demonstracija svojim soigralcem);
  5. imenovanje 5 nogometašev (ime, priimek in nogometni klub), od katerih morata biti vsaj 2 Slovenca (Messi, Ronaldo in Neymar se ne štejejo!).

Za začetek bo preizkušnjo za značko nogometaša opravljal po en nogometaš na teden (število bomo verjetno sčasoma povečali). Kandidat bo izbran v torek in do petkovega treninga bo dobil za domov žogo, s katero se bo pripravljal na opravljanje nogometnih nalog.

Pri pripravah računava na pomoč staršev. Ne samo v smislu podpore, ampak tudi sodelovanje pri učenju varanja in imen igralcev, ki jih bo potrebno predstaviti. Glede na to, da so naloge že znane, svetujeva vsem potencialnim kandidatom, ki morda niso bili izbrani za ta teden, da že zdaj začnejo vaditi.

Veliko sreče!

trenerja Jošt in Vesna

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium