U9 – 2. Cankarjev turnir

 

Obe skupini U9, Zlati in Črni sta sodelovali na 2. Cankarjevem turnirju na Vrhniki. Vsaka v svoji skupini s po še tremi drugimi ekipami.

Črni

Kot prvi so s tekmo pričeli Črni proti klubu iz Dragomerja. Začeli smo odločno in takoj napadali. V sami tekmi se je pokazala želja po zmagi in borbenosti, pa vendar to ni bilo dovolj. Zadeli smo dvakrat, kar pa ni bilo dovolj za zmago.

Po porazu je sledila naslednja tekma, kjer smo popravili napake s prve tekme in s kakovostno igro nadigrali nasprotnika. Tako nam je ostala še zadnja tekma v skupinskem delu proti ekipi Triglav Kranj Beli. Na tej, za nas pomembni tekmi za napredovanje, je bil nasprotnik boljši in nekako nam ni uspelo sestaviti dovolj kakovostnih podaj ter individualnih prodorov za uspešen rezultat. Ekipa je športno čestitala zmagovalcu. Razočaranje je bilo prisotno, vendar so z dvignjenimi glavami zapustili igrišče. Zasedli smo 3. mesto v skupini in ostal nam je še boj za 9. mesto.

Sledila je tekma z Ivančno Gorico, na kateri smo pokazali svoje kvalitete in prepričljivo zmagali. Zadnjo tekmo na turnirju pa smo odigrali proti ekipi Junior Modri in po izvajanju kazenski strelov zmagali ter zasedli končno 9. mesto.

Zlati

Ekipa Zlatih je tekmo proti Šenčurju začela zaspano in neodločno. Nič nam ni šlo po načrtih. Nasprotniku smo zabili štiri gole, kar pa še zdaleč ni bilo dovolj za pozitiven rezultat. Takoj po tekmi smo analizirali kaj je bilo narobe in sklenili slednje popraviti. V naslednji dve tekmi smo šli odločno in z veliko mero motivacije. Na obeh tekmah smo zmagali brez prejetega gola. Tako je bilo zagotovljeno drugo mesto v skupini in napredovanje v izločilne boje.

Sledila je tekma z ekipo Domžal. Začeli smo jo z določeno mero strahu, a smo poskušali biti enakovreden nasprotnik. Med tekmo so nas pestile poškodbe in nekaj neodločnosti v sami igri. Na samem turnirju smo dvigovali formo, pa vendar je bil tekmec tokrat bolje pripravljen. Ostal nam je boj za peto mesto. Sledila je tekma s tekmecem iz naše skupine, ki nas je nadigral že v skupinskem delu. Tokrat smo pokazali, da znamo igrati veliko bolje, ter tako po kazenskih strelih napredovali. Boj za peto mesto smo nadaljevali proti ekipi Škofje Loke ter na koncu, kljub odlični igri, izgubili in zasedli šesto mesto na turnirju.

Bolj kot končna uvrstitev ekip, je potrebno poudariti, da je viden napredek vsakega posameznika ter celotne ekipe. Tako smo sposobni zadeti gol prav na vsaki tekmi in se ne predamo že ob prvem prejetem zadetku. Podatek o danih golov to samo potrjuje. Vsi igralci na turnirju so pokazali veliko mero tehničnega znanja, borbenosti in timskega duha.

Ob tem bi se zahvalil staršem za korektno navijanje in spodbujanje svojih otrok.

Trener Danijel Slokan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium