U9 – Grosuplje Open 2019

 
Z eno ekipo fantov, smo se v soboto udeležili turnirja v Grosuplju za selekcijo U9, kjer je sodelovalo 32 ekip. Žreb skupin nam je namenil težke nasprotnike kot so MIKLAVŽ, DOMŽALE “spet” in POSAVJE KRŠKO.

Skupinski del

Točno ob uri smo začeli prvo tekmo proti ekipi iz Miklavža. Ker smo že na prejšnjem turnirju igrali proti njim, smo vedeli da imajo izvrstne strele od daleč in da so zelo borbeni. Tako so svoje kvalitete pokazali tudi tokrat. S streli s svoje polovice igrišča so nam zabijali gole kot za šalo. Tudi mi smo pokazali vse kar treniramo na treningih, pa vendar sta bila 2 gola premalo. Sledila je tekma z ekipo Posavje Krško, na kateri smo, kljub kopici priložnosti, tesno zmagali. Tokrat smo bili bolj odločni in drzni. Zadnjo tekmo v skupini smo igrali proti ekipi Domžale. Tekmo smo začeli neodločno in nismo bili dovolj zbrani. Na hitro smo prejeli 2 zadetka in šele takrat smo se prebudili. Ob glasnem navijanju staršev otrok, smo igrali eno naših boljših tekem na turnirju in tudi proti močnemu nasprotniku zadeli 2 gola iz lepo pripravljenih akcij. Kot že prejšnjič, je tudi tokrat, ta ista ekipa odločala o napredovanju za višja mesta. Tako smo osvojili 3. mesto v skupini. Sledil je premor in kosilo, ter osvežitev.

Nadaljevanje

Boj za višja mesta smo nadaljevali proti ekipi Ribnice. Tukaj smo pokazali, da se po dveh prejetih golih znamo zbrati in pokazati vse svoje kvalitete. Tako smo nasprotnika nadigrali in na koncu slavili z izidom 4:2. Dobro formo smo prenesli v naslednjo tekmo proti ekipi Radomlje. Na tej tekmi se je že kazala utrujenost igralcev pa vendar smo imeli dovolj energije za dosego dveh zadetkov in zmage. Na naslednjih dveh tekmah proti ekipama Olimpija Beli in Izola pa so nam pošle moči in zbranost. Obe tekmi smo tesno izgubili in na koncu zasedli 20. mesto na turnirju. Nekoliko razočarani, pa vendar uvrstitev na turnirju ni pravi pokazatelj znanj, ki ga posedujejo igralci. Igrali smo proti močnim in raznovrstnim ekipam in na igrišču pokazali, da se s pravim pristopom lahko kosamo z vsakim. Navsezadnje smo imeli v skupinskem delu ekipi, ki sta dosegli 3. in 10. mesto na turnirju in da smo bili v določenih elementih igre boljši. Seveda nam vse to nebi uspelo brez staršev, ki igrajo pomembno vlogo pri nogometnem razvoju svojih otrok. Prav tako so s športnim navijanjem skozi celoten turnir spodbujali svoje otroke. Hvala staršem.  Lep pozdrav, trener Danijel Slokan
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium