U9 – Selekcija že v polnem zagonu

 

V septembru so fantje in dekle selekcije U9 opravili prvi pravi mesec z novima trenerjema, ki sva z letošnjo sezono prevzela selekcijo U9 in bova v tem letu skrbela za njihov osebnostni in športni napredek.

Za nami je že kar nekaj treningov in tekem, ob katerih so otroci in starši dodobra spoznali način najinega delovanja in pravila za letošnjo sezono. Seveda je bilo časa za dosledno upoštevanje vsega še premalo, zato se bomo tudi v naslednjih tednih še osredotočali na ta vidik.

Vestnost in pravočasnost prihajanja na trening, preoblačenje pred in po treningu, prizadeven odnos do vadbenih vsebin in samostojnost, so namreč tisto kar mora krasiti vsakega pravega nogometaša. Le s takimi temelji se lahko posvečamo tudi napredku v športnem in nogometnem znanju.

Poleg privzgoje delovnih navad, vrednot in primernih vedenjskih vzorcev pa je glavni cilj letošnjega leta predvsem ta, da otroci svoje nogometno znanje, gibalne sposobnosti in spretnosti razvijejo na čim višji nivo. Pri tem je pomembno poudariti, da so vidiki otroškega nogometa precej drugačni od tistih s katerimi se srečujejo starejše kategorije. Nogometno igro pri tej starosti namreč osmišljamo skozi otrokov individualni razvoj, kjer sodelovanje s soigralcem še ni prvotnega in ključnega pomena. To je za starše večkrat najtežji del, ki ga morajo razumeti in spoštovati, da so lahko otroci deležni primerne usmeritve in podpore tudi z njihove strani.

V prvem mesecu je bilo te podpore dovolj, da smo lahko z otroki naredili prve korake v pravo smer. Želiva si, da bo potrpljenja, vztrajnosti, odgovornosti in razumnosti ob našem sodelovanju tudi v prihodnje dovolj. Le tako bodo otroci na treninge in tekme prihajali z veseljem in tisto pravo iskrico v očeh.

trenerja Danijel in Matej

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium