Vadba za igralce od U13 dalje

 

Vadba za igralce od U13 dalje

Vlada RS je na seji, 6. 5. 2020 na podlagi 3. točke prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo in 49/20 – ZIUZEOP) izdala odlok o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti.

Proces športne vadbe v skladu s prvim odstavkom 46. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. št. 29/17 in 21/18 – ZNOrg, v nadaljnjem besedilu: ZŠpo-1) je dovoljen vsem športnikom, kot jih določa ZŠpo-1, to pomeni, da v klubu pričnemo z vadbo selekcij od U13 dalje.

Vadba bo organizirana po navodilih oziroma posebnih priporočilih vlade RS ter NIJZ. Na spodnji povezavi si priporočilo lahko preberete.   

NIJZ – higienska priporočila za registrirane športnike in strokovne delavce v športu za izvajanje organizirane vadbe v času epidemije COVID-19

Danes na spletni strani objavljamo urnik vadb, dodatno pa vam bo vse podrobnosti sporočil trener po telefonu.

Zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2 prosimo, da vsi igralci, ki se boste vadbe udeležili, upoštevate naslednja pravila:

 • Igralci ne hodijo na treninge, če imajo znake akutne okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, bolečine v mišicah…).
 • Igralci ne hodijo na treninge, če živijo z osebo s potrjeno boleznijo COVID-19, ali jim je bila zaradi tesnega stika z bolnikom s COVID-19 (doma ali druge) odrejena karantena.
 • V primeru, da igralec med treningom začuti začetne znake okužbe dihal (npr. izcedek iz nosu, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperature) takoj obvesti trenerja in upošteva njegova navodila.
 • V primeru, da igralec zboli, ostane doma in o tem starši takoj obvestijo trenerja.
 • Trener sporoči na katerem igrišču se bo trening izvajal in tja igralec pride neposredno oziroma ga pripeljejo starši. Prihod je 15 min pred začetkom treninga in nič prej. Starši otroka samo odložijo in takoj zapustijo okolico igrišč in klubskih prostorov ter prevzamejo igralca takoj po končanem treningu. Garderob ne uporabljamo.
 • Ob prihodu na trening si igralec obvezno razkuži roke. Razkužilo bo pred vhodom na igrišče. Enako stori po končanem treningu.
 • V času treninga bodo garderobe zaprte, zato mora igralec priti na trening že v opremi za trening in se na terenu samo preobuje. Ob igrišču bo pripravljen prostor, kamor bo vsak igralec odložil torbo ali obutev.
 • Vsak igralec prinese svoj bidon, že napolnjen s pijačo.
 • Igralci pred, med in po treningu ne pridejo bližje od 2 metra drug do drugega, se ne rokujejo, dajejo “petk” in ne pljuvajo po igrišču.
 • Upoštevamo higieno kašlja. Preden zakašljamo ali kihnemo, si usta in nos pokrijemo z robcem ali z zgornjim delom rokava. Robec nato odvržemo v koš za odpadke in obvezno umijemo ali razkužimo roke.
 • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
 • Starši oziroma skrbniki podrobno razložijo navodila svojemu otroku. V primeru težav in nejasnosti, vam je na voljo trener.
 • Da bomo lahko zagotovili kar se da dobre in varne pogoje za trening je nujno, da starši in igralci dosledno upoštevajo navodila trenerjev in ostalih klubskih delavcev.

Hvala za spoštovanje pravil in smernic.

NK Dren Vrhnika

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium