Zaključek priprav U9-U13

 

V sredo so se fantje vrnili s priprav za spomladanski del sezone. V Novigradu so bili od nedelje. Tam so jih pričakali odlični pogoji in dobro vreme za trenirat. Naredili smo pogovor s trenerjem selekcije U13 Tadejem Špicarjem, ki je podal odgovore v imenu vseh trenerjev. 

Kako so potekale priprave?

S pripravami smo pričeli v nedeljo, ko smo prispeli v Novigrad, opravili prvi trening in odšli na zasluženo večerjo. V ponedeljek in torek smo trenirali dvakrat dnevno in tako našim igralcem predali zelo veliko napotkov in novih informacij. Prav tako je vsak izmed trenerjev opazil, da se je tudi kemija znotraj ekipe izboljšala in da so se fantje med seboj bolje povezali. Trenerji smo bili z opravljenim zadovoljni, predvsem pa smo maksimalno izkoristili pogoje za trening.  

Kaj je na pripravah najbolj pomembno?

Na pripravah je najbolj pomembno, da so fantje skupaj in da delajo na samostojnosti in odgovornosti. Trenerji lahko z njimi opravijo več aktivnosti v krajšem času kot ponavadi in se tako dobro pripravijo na prvenstvene tekme, ki bodo vsak čas tukaj. Ključno je tudi, da pridejo nazaj domov brez večjih poškodb in z nasmejanimi obrazi, polnimi novih izkušenj. 

Čemu ste na pripravah dali največ poudarka?

Predvsem redu in disciplini. Ko določimo uro zbora za trening, morajo biti vsi fantje pripravljeni za trening, da ni nepotrebnih nevšečnosti. Kar se pa treningov tiče, pa predvsem tehnično – taktičnim zahtevam in medsebojnem sodelovanju, ki je povezano z dobro komunikacijo tako v fazi branjenja kot tudi v napadu.

Kako ste bili zadovoljni z infrastrukturo v Novigradu?

Z nastanitvijo smo bili lahko zadovoljni. Hotel je zelo blizu igrišč na katerih smo trenirali in smo ponavadi potrebovali le nekaj minut hoje, da smo prispeli na vadbene površine. Trenirali smo na vrhunski umetni travi in na malce slabšem, a vseeno spodobnem velikem igrišču z naravno travo.

Ste uspeli realizirati cilje in želje, ki ste jih imeli za priprave?

V pogovoru s preostalimi trenerji smo bili v splošnem z opravljenim delom zadovoljni, morda smo pogrešali tudi kakšno prijateljsko tekmo, a je bilo za nekatere selekcije prijateljskih tekem (skupaj z zimsko ligo) v zadnjem času dovolj. Trenerji smo svoje fante še bolje spoznali, oni pa so med seboj spletli še bolj tesne vezi, ki jih bodo v nadaljevanju sezone vsekakor koristili. Zastavljen plan in delo smo opravili kot je bilo sprva mišljeno. 

Da pa so naši fantje pokazali ogromno mero discipline, reda in lepega obnašanja kaže tudi komentar na družbenem omrežju Facebook. Le tega je podal gospod, ki je sočasno bival v hotelu. 

Citirano:”Pozdravljeni,

Vse pohvale pri čudoviti organizaciji trenerjev.
Otrok pri poslušanju trenerjev, v veselje mi je vas bilo spremljati kot sogost v hotelu.
Ponosen sem, da sem iz iste domovine, ki imamo red ter spoštovanje.
Vsi, ki to berete, vedite da so bili fantastični tako otroci, kot trenerji!
Vso srečo v nadaljevani poti in se veliko lepih trenutkov!
Gost iz Medvod. lp”

Nadaljeval je še z enim sporočilom: “NK Vrhnika, tako vi, kot starši otrok, ki so bili na pripravah, so lahko ponosni na organizacijo, trenerje, ter svojih otrok kajti to kar sem spremljal te dni, ni vzgoja samo s strani staršev otrok, ampak staršev, trenerjev, kluba in samih otrok v eno.

Nadaljujte to poslanstvo, vsi tega ne zmorejo.
Srečno!”

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium