Zgodovina nogometa na Vrhniki

 

Da življenje piše različne zgodbe priča tudi dejstvo, da se je zgodilo nekaj, kar se je zdelo skoraj nemogoče. Tudi Vrhnika je, tako kot ostala večja mesta v Sloveniji, dobila knjigo o nogometu.

Avtor Lado Horvat – Lac poskuša v knjigi ZGODOVINA NOGOMETA NA VRHNIKI na enem mestu zbrati in na kratko povedati (skoraj) vse o nogometu, o čemer modrujejo navijači in kar spremljajo kronisti nogometne igre. Želel je, da širša javnost spozna zgodovinski razvoj igranja nogometa klubov, ki so delovali in še delujejo na Vrhniki.

Vrhnika z okolica ima dolgo nogometno tradicijo in prav na ljubljanskem območju je dala velik doprinos k razvoju slovenskega nogometa. Na tem območju so delovali in še delujejo številni klubi, ki so tekmovali in še tekmujejo v različnih skupinah tekmovalnega sistema.

Uspehi Usnjarja in ostalih klubov na Vrhniki so opisani kronološko skozi celotno obdobje delovanja, medtem ko analitičnih kronološko zaokroženih monografskih raziskav ni.

Bralcem bi rad pričaral vsaj del vzdušja enih drugih časov, ki se jih mnogi spominjamo z nostalgijo, morda tudi zato, ker smo bili mladi.

Knjigo lahko dobite pri avtorju. (kontakt 041 405 757).

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium